E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTurkcell ve Koç Holding'de tombul parmak mı var?---

Turkcell ve Koç Holding'de tombul parmak mı var?

Turkcell ve Koç Holding'de tombul parmak mı var?
23 Şubat 2017 - 10:33 borsagundem.com

Piyasalar dün kapanışa yakın Turkcell ve Koç Holding hissesine gelen sert satışla şok yaşadı. Analistler satışları tombul parmak ve algoritma hatasına bağladı

Borsa İstanbul dün kapanışa doğru Koç Holding ve Turkcell hissesindeki sert düşüşle kan kaybı yaşadı. 

Koç Holding ve Turkcell hissesine gelen satışlar nedeniyle Borsa İstanbul'da yüzde 1.5'e varan kayıplar oluştu. Koç Holding hissesi yüzde 10 düşüşle taban olurken, Turkcell hissesi yüzde 9.7 oranında geriledi.

Her iki hisse de otomatik seans durdurma ile sürekli işlemden çekildi ve tek fiyattan işleme geçerek 5 dakika sonra tekrardan sürekli işleme başladı. Hisseler otomatik seans durdurmadan çıktıklarında ise kayıplarını telafi ettiler ve Borsa İstanbul da yüzde 1.5 olan kaybını yüzde 0.50'lere kadar hafifletti.

Piyasalarda ise bu durumla ilgili bilgi akışları başladı. Özellikle sosyal medyada bilinen aracı kurum analistleri hemen tespit koymaya başladı. Bazıları tombul parmak olduğunu bazıları da algoritmadan kaynaklı düşüş yaşandığını öne sürdü.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte de bu iki hissede böyle bir hareketin türev piyasalara da yansımasının bekleneceğini söyledi. BIST 30 kontrat, VİOP piyasasında işlem gören kontratlar ve varantlar üzerinde etkisi olabileceğini belirtti.

Düşüşün algoritmik işlemden mi, tombul parmaktan mı kaynaklandığını bilemeyeceklerini söyleyen Ökte oradaki işlemlerin neden konusunda yardımcı olabileceğini söyledi.

Meksa FX Araştırma Müdürü Eren Can Ümüt, endeksin 88 binin üzerinde olmasının düşüşün "şişman parmak" vakası olması ihtimalini güçlü tuttuğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mt23 Şubat 2017 21:08

    Koç bir darbe de bugün vurdu k.yatırımcıya. Dün yanlışlıkla düştü diye k.yatırımcı sabah mala yumuldu. Sonra yavaş yavaş dünkü seviyenin de altına çektiler. Terste kalan kyatırımcı akşam yine zararına mal boşaltmak zorunda kaldı. Borsaya küçüklerin gelmemesi için her şeyi yapıyorlar.

  • DİLAVER23 Şubat 2017 15:26

    TAMAM TOMBUL PARMAK VAR DİYELİM AMA ALIMDA ORAYA DÜŞECEK DİYE KARŞILAYAN TOMBUL FİLE Mİ KULLANIYOR ACABA HEMEN HİSSE DEVRE KESİCİDEN SONRA %12 ARTTI GÜLDÜM ÇOK GÜLDÜM TOMBUL PARMAK İFADESİNE YENİ YATIRIMCI BEKLEYEN BORSAYA KİMSE GELMEZ BU OLAYLAR YÜZÜNDEN

  • Tolga Daniş23 Şubat 2017 13:30

    Bu borsayı akbnk garan işctr tcell e 10 dakikada 3000 puan indirir bindirirsin

  • Cüneyt Özdemir 23 Şubat 2017 12:29

    Nerde bokluk orada tcell...

  • analist23 Şubat 2017 11:10

    hsbc raporu turksel 14. 20 tombul parmak gelsin

  • Piyasanın durumu23 Şubat 2017 11:08

    koç holding 34 .000 lot dip oldu,20 bin lot u dip te 10 10 iki emir onu da kendisi yazmıştır...Bunun sebebi piyasanın sığlaşmasıdır bunun suçlusu kim acaba?Hangi uygulamalar?Birde devre kesici devreye girdi mi! 5 dakika fiyat o şekilde kaldı piyasa da ne olduğunu anlamadı ..sonuç mu;REZALET

  • melih23 Şubat 2017 10:47

    ne şişmanı .halk gyo da da var..devam ediyor resmen bi algı yaratılmaya çalışılıyor..siyaset izlesin bence..özellikle halk gyo da anormal bir saldırı var..