E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell hisse geri alımı planlıyor---

Turkcell hisse geri alımı planlıyor

Turkcell hisse geri alımı planlıyor
26 Ağustos 2015 - 08:01 borsagundem.com

Turkcell hisse geri alımı yapma kararı aldı

Turkcell, kendi hisselerinin yüzde 10'a kadar olan kısmının satın alınmasını planlıyor. 

Konu ile ilgili Turkcell'den KAP'a yapılan açıklama aşağıdaki gibidir:

"Dünyadaki ekonomik türbülansın ve Türkiye sermaye piyasalarına olası yansımalarının Turkcell'in hisse değeri üzerinde oluşturabileceği potansiyel yakın ve ciddi bir kayıptan kaçınmak amacıyla Şirketimiz Yönetim Kurulu, Türk Ticaret Kanunu 379. Madde ve devamı, Sermaye Piyasası Kanunu 22. Maddesi ve SPK'nın Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) çerçevesinde Şirketimizin kendi hisselerinin %10'a kadar olan kısmını satın almasına yönelik değerlendirmelerin yapılmasına karar vermiştir.

Yukarıda belirtilen kapsam ve ayrıca ilgili tebliğin 5(6) Maddesinde ifade edildiği üzere yönetim kurulu kararı ile geri alım yapılabilmesi için gerekli onayın alınması amacıyla SPK ve ilgili kurumlar nezdinde görüşme ve başvuruların yapılması hususunda tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'na 31.12.2015 tarihine kadar geçerli olmak üzere yetki verilmiştir. Hisse geri alımına ilişkin nihai karar bilahare Yönetim Kurulumuz tarafından alınacaktır."

İŞ YATIRIM KONUYLA İLGİLİ RAPORU ŞÖYLE:

Turkcell dün akşam yaptığı açıklamada 3 milyar dolara kadar borçlanma alternatifleri ile %10’a kadar hisse geri alımını değerlendireceğini duyurdu. Borçlanma araçları şirketin ve grup şirketlerinin refinansman ihtiyacı, altyapı yatırımları ve oluşabilecek yatırım fırsatlarının finansmanında kullanılmak için planlanıyor. Turkcell hisselerinin geri alımı kararı ise piyasalardaki dalgalanmanın hisse üzerindeki etkisini sınırlamak üzere değerlendirilecek. Her iki haberde hisse için olumlu. Hisse geri alımı hissenin düşüşünü sınırlayacağı için, borçlanma ise bilançoyu daha sağlıklı bir hale getireceği için hisseye etkisi olumlu olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 77,35
En Yüksek: 79,25
En Düşük: 76,75
Değişim 1,05 %
FK: 13,56
PD / DD: 1,39
İşlem Hacmi 2.117.885.544
Toplam Adet: 27.168.652
Ağırlıklı Ort.: 78,01
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)