E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk yatırımcıları korkmamalı---

Türk yatırımcıları korkmamalı

Türk yatırımcıları korkmamalı
31 Ekim 2014 - 12:07 borsagundem.com

Citigroup, "Orta gelir tuzağı hisse senedi yatırımcılarını korkutmamalı" açıklaması yaptı

Citigroup bugün yayınladığı Türkiye hisse senedi strateji raporunda, Türkiye'nin şu anda trend büyüme oranının yüzde 3,5 civarında olduğunu ve bunun 2002-2011 döneminde yakalanan ortalama yüzde 5,5 yıllık büyüme oranına göre kayda değer bir düşüşü temsil ettiğini bildirdi. 
Ancak gelişmekte olan ekonomilerde ekonomik büyüme ve hisse senedi getirileri arasında taripi ilişkinin çok zayıf olduğunu belirten Citigroup, bazı en iyi performans gösteren hisse senedi piyasalarının düşük büyüme gösteren ekonomilerden çıkabildiğini vurguladı. 
Türkiye'de hisse senedi yatırımcılarının yapısal şekilde düşük büyüme görünümü ile başa çıkmaları için, uluslararası büyümeye odaklı şirketleri hedeflemeleri gerektiğini savunun Citigroup, bu şirketler örnek olarak Coca Cola, Tekfen Holding, Enka İnşaat, THY, Tofaş ve 
Ford Otosan'ı gösterdi. 
Citigroup ayrıca şartların zorlaştığı ekonomilerin tüketicileri harcamalarını azaltmaya zorlayabileceğini ve bunun BIM'in yararına olabileceğini ifade etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)