E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk varlıkları için iki kritik gün---

Türk varlıkları için iki kritik gün

Türk varlıkları için iki kritik gün
10 Ekim 2018 - 11:12 borsagundem.com

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte Türk varlıklarına ilişkin yolladığı bir notta 2 kritik tarihe dikkat çekti

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte yolladığı bir notta Bakan Albayrak’ın dün açıkladığı enflasyonla topyekün mücadele programının kısa vadede manşet enflasyonu aşağı çekme konusunda pozitif olacağını, uzun vadeli enflasyon beklentileri ve Türkiye’nin risk primi üzerinde ise etkisi olmasını beklemediklerini belirtti.

Türk lirası varlıklar açısından 12 Ekim ve 4 Kasım tarihlerinin kritik olduğunu belirten Ökte şu değerlendirmeyi yaptı;

12 Ekim'de İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Rahip Brunson kararı açıklanacak, 2. olarak ABD Dışişleri Bakanlığı İran yaptırımlarına karşı hareket eden müttefik ülke ve şirketlerden petrol ithalatlarını 4 Kasım’a kadar sonlandırmalarını talep etmişti" .

25 Ekim PPK toplantısının da Türk Lirası varlıklar açısından önemli bir gün olduğunu belirten Ökte "Ancak piyasa şu an maliye politikaları – bütçe konularına para politikalarından çok daha önem verdiğinden, yukarıdaki 2 günle aynı önemde görmüyoruz." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rene10 Ekim 2018 14:43

    eyyyyy başkan koskoca ülkenin ekonomisi bir papaza mı kaldı.hani nerde güç

  • 1Borsacı10 Ekim 2018 12:56

    Piyasa ters hareket ediyor. Bronson serbest kalır sonra piyasa düşer. Alacaklar ise bugün alırlar.

  • Okie Dokie10 Ekim 2018 12:22

    Işık Ökte arkadaşımız bir senedir dolar sat hisse al diye bağırıp duruyordu. Hatta sene sonu dolar TL beklentisi 4.20 idi. İnanmayan arşiv kayıtlarına bakar. Eeeee sene sonu dolar 6.50 TL olacak deseydi televizyonları çıkartırlar mıydı? Anında değirmeninin suyu kesilirdi.

  • muhsin tuti10 Ekim 2018 12:15

    endeks 97000 i geçemiyor,,bir haberi bahane edecek bakalım.

  • Dd10 Ekim 2018 12:14

    Bronsona kilitlenmiş bir ülke. YAZIK.