E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk savaş uçakları YPG'yi vuruyor---

Türk savaş uçakları YPG'yi vuruyor

Türk savaş uçakları YPG'yi vuruyor
27 Ağustos 2016 - 12:33 borsagundem.com

TSK'nın Cerablus'a bağlı Tilemarne köyünü toplarla ve savaş uçakları ile vurduğu öğrenildi.

YPG'nin de içerisinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Dış İlişkiler Genel Sorumlusu Abdulaziz Yunus, Türkiye'nin Cerablus güneyindeki Tılemarne köyünü vurduğunu belirtti.

Yunus, Cerablus'un güneyinde YPG'nin olmadığını orada Menbiç Askeri Meclisi savaşçılarının olduğunu da sözlerine ekledi. Türkiye daha öncede Afrin, Kobani ve Derik bölgesinde YPG mevzilerini obüs toplarıyla vurmuştu.

ABD YPG'ye istihbarat desteğini kesti

El Amarna olarak da bilinen Tılearne köyü, Cerablus'un 10 km güneyinde bulunuyor.

Türkiye bu sabah saat 10:00 sularında Tilemarne köyünü obüs toplarıyla ve savaş uçakları ile vurdu. Bombardıman sesi Karkamış'ta da duyulurken, bölgede yoğun hava hareketliliği yaşanıyor.

Reuters ise ismini açıklamadığı askeri kaynaklara dayanarak, Türkiye'nin bir cephaneliği vurduğunu duyurdu. Reuters ayrıca Türk güvenlik kaynaklarına dayanarak hem YPG'nin hem de IŞİD'in 2 adet Türk F-16'sı tarafından hedef alındığını bildirdi.

Türkiye PYD'yi, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak tanımlıyor. PYD'nin silahlı kolu olan YPG'nin çoğunluğu oluşturduğu SDG, Cerablus Askeri Konseyi'ni de kontrol ediyor. Konseyin bugünkü iddiasına göre Türk tankları ve Özgür Suriye Orduus mensuplarıbugün köy yakınlarına ilerledi.

Türkiye geçtiğimiz günlerde de Cerablus güneyinde obüslerle YPG mevzilerini bombalamıştı.

Kerry'den Suriyeli Kürtleri kızdıracak açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ27 Ağustos 2016 17:52

    ÜLKEMİZİN BAŞ BELASI PKK İLLETİNİN KÖKÜNÜ KURUTUN.VURAN O ELLERİ ÖPERİM.ACIMIZ BÜYÜK ÜLKEME BU ACILARI YAŞATAN HAYİNLER YOK EDİLMELİ.

  • Kerim27 Ağustos 2016 13:01

    VURUN... KİMSEYİ SAĞ KOMAYIN İŞİNİZİ TAM YAPIN YARIM BIRAKMAYIN .ALACANLI BIRAKMAYIN YERİN YEDİ KAT DİBİNE GÖMÜN