E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürk Traktör'den yeni fabrika---

Türk Traktör'den yeni fabrika

Türk Traktör'den yeni fabrika
18 Haziran 2014 - 06:48 borsagundem.com

Türk Traktör’den 80 milyon dolar yatırımla ikinci fabrika

Türk Traktör, 60. yılında 80 milyon dolar yatırımla kurduğu ikinci fabrikasının açılışını yaptı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 50 bin adetlik kapasiteye ulaşıp Avrupa’nın en büyük üreticilerinden biri haline geldiklerini vurguladı. 

Türk Traktör’ün kuruluşunun 60’ıncı yıldönümününde 80 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini 50 bin adete çıkaracak ikinci fabrikasının açılışı, Adapazarı Erenler’de gerçekleştirildi. 1700 kişiye yeni istihdam sağlayan Türk Traktör Adapazarı Erenler fabrikasının açılışı töreni;  Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yanı sıra; Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, CNH Industrial N.V. CEO’su Richard Tobin, çok sayıda hükümet ve devlet protokol yetkilileri ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç törende, Türk Traktör’ün Türkiye otomotiv sanayinin en eski şirketlerinden olduğuna dikkat çekerken, “1954’de ülkemizin ilk traktörünü üretmek üzere kurulmuş olan şirketimiz, tam kapasiteye eriştiğinde yılda 50.000 adede ulaşacak üretim kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük traktör üreticilerinden biri olacaktır. Böylelikle Türk Traktör de Türk otomotiv sektöründe daha önemli bir konuma erişecektir” dedi. Koç, şöyle konuştu: “2000’li yıllardan beri ABD dâhil dünyanın 130 ülkesine yılda 15 bin traktör ihraç eden Türk Traktör, yeni fabrikası ile ihracatta da yeni hamlelere hazır olacaktır. Yeni yatırımımız çerçevesinde, sadece traktör değil, transmisyon ve motor işleme ve üretim kapasitemiz de artacak. Böylece, yerli katma değerin artırılması yönünde de sektörde önemli bir başarı elde eden Türk Traktör’ün bu alandaki liderliği devam edecektir.” 

2 aydır bizi çok mutlu ediyorsunuz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türk Traktör Erenler Fabrika açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Son iki ay içinde bize çok güzel mutluluklar yaşatıyorsunuz. Türkiye’ye güvenmenin örneklerini vererek, bizleri güzel açılışlarda buluşturuyorsunuz. Bu fabrikada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Merhum Vehbi Koç’u da rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Kendisi Türkiye’ye inandı ve güvendi. Rahat bir şekilde yaşamak yerine, üretim yapmak gibi bir çılgınlığa kapıldı. İnşallah bundan sonra da onun mirasçısı Koç Ailesi de Türkiye’ye inanarak yatırım yapmaya devam edecek.” 

Teşvikli yatırımın örneği

Hükümet liderliğinde, Ar-Ge ve büyük ölçekli stratejik yatırımlar için sağlanan teşvikler ile ülkeye katma değer yaratacak ciddi yatırımlarının önü açıldığını ifade eden Mustafa Koç, “Tarihimizin en büyük yatırım dönemini yaşarken, ülkemizin geleceğine yatırıma devam ediyoruz. Özellikle otomotive yaptığımız büyük yatırımlarla hep bir adım önde olmayı sürdürüyoruz” dedi. Türk Traktör’ün Koç Holding ile ortağı olan CNH Industrial N.V. CEO’su Richard Tobin ise, yalnızca 15 ay önce fabrikanın temelinin atıldığını hatırlatarak, “Ankara fabrikamız ile Erenler Fabrikamız; Türk Traktör markasını tarım sektörü nezdinde daha da güçlü bir yere taşıyacaktır. 1967’de Koç Holding ile başlattığımız stratejik ortaklığımız son derece verimli ve başarılı sonuçlar doğurmuştur; doğuracaktır. Bu yıl içerisinde hem yeni fabrikamız hem de banttan indireceğimiz 700 bininci traktörümüzün ardından, gözümüzü 1 milyonuncu traktöre diktik” diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 915,00
En Yüksek: 930,00
En Düşük: 901,00
Değişim -1,67 %
FK: 5,23
PD / DD: 3,17
İşlem Hacmi 437.219.306
Toplam Adet: 479.182
Ağırlıklı Ort.: 912,48
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)