E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürk Telekom'a FETÖ operasyonu---

Türk Telekom'a FETÖ operasyonu

Türk Telekom'a FETÖ operasyonu
07 Ağustos 2016 - 08:11 borsagundem.com

FETÖ operasyonu kapsamında aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 18 Türk Telekom görevlisi gözaltına alındı. Şüphelerin ev ve işyerlerinde çok sayıda örgütsel dökümanın yanı sıra, 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında Türk Telekom Genel Müdürlüğü çalışanlarına yönelik yapılan operasyonda, üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde ‘1 dolarlık' banknotlar bulundu.

Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ndeki yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Gülnihal U., Uğur A., Engin U., Taner A., Mehmet K., Cengiz D., Erdal K., Mustafa U., Mustafa Ö., Abdulkadir T., Yılmaz Ö., Semih A., Nazım Ç, Serdar Ö., Hüseyin İ.,Baki Ş., Ferit K., ve Caner K. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel dökümanın yanı sıra, FETÖ'nün örgüt içerisinde şifre olarak kullandığı belirtilen ‘1 dolarlık' banknotlar bulundu.

FETÖ'nün, Türk Telekom'da iletişim hatlarına yönelik saldırı yapılacağı ihbarı üzerine 20 Temmuz'da Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Şişli Gayrettepe'deki Türk Telekom Genel Müdürlüğü binasında arama yapmıştı. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nde, siber saldırılara yönelik inceleme başlatmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 37,02
En Yüksek: 36,80
En Düşük: 36,80
Değişim -0,11 %
FK: 23,31
PD / DD: 3,99
İşlem Hacmi 92.128.879
Toplam Adet: 2.502.243
Ağırlıklı Ort.: 37,11
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)