E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürk Telekom hisseleriyle ilgili yeni gelişme---

Türk Telekom hisseleriyle ilgili yeni gelişme

Türk Telekom hisseleriyle ilgili yeni gelişme
13 Temmuz 2017 - 12:10 borsagundem.com

Bankalardan aldığı kredilerini ödeyemeyen ve zor durumda olan Türk Telekom'un ortağı OTAŞ'ın, teminat olarak verdiği hisseleri bankalar satmak için potansiyel müşteri aramaya başladı

Türk Telekom'un ana ortağı Oger Telecom'a kredi veren bazı bankalar Oger'in Türk birimi OTAŞ'ın Türk Telekom'da sahip olduğu yüzde 55 hissenin olası satışı için potansiyel alıcılarla resmi olmayan görüşmeler yürütüyor.

Konuya yakın dört kaynağın verdiği bilgiye göre, Türk Telekom hisseleriyle yakından ilgilenen iki potansiyel yabancı alıcı var.

Kaynakların verdiği bilgiye göre Türk Telekom'da satış sürecinin Eylül sonuna kadar sonuçlanma potansiyeli var.

Businessht'nin haberine göre, Türk Telekom'un yüzde 55'ini satın alan Oger Telecom, satın almayı kendine ait Ojer Telekomünikasyon AŞ (OTAŞ) adlı bir şirket üzerinden yapmıştı. Oger kredinin her biri 290 milyon dolar büyüklükteki Eylül 2016 ve Mart ayı geri ödemelerini kaçırdı.

Oger'e 2013 yılındaki 4.75 milyar dolar tutarındaki krediyi veren bankalar arasında, ilk çeyrek bilançolarında yer alan notlara göre 1.5 milyar dolar ile Akbank, 951 milyon Dolar ile Garanti Bankası ve 1.9 milyar lira karşılığı tutarla İş Bankası bulunuyor.

Türk Telekom için OTAŞ'a kredi veren bankalar ayrıca değerleme ve potansiyel alıcılar konusunda danışmanlık için uluslararası kurumlarla görüşüyor.

OTAŞ'ın Eylül sonuna kadar yükümlülüklerini yerine getirememesi durumunda, OTAŞ'ın yönetim kurulu üyeleri Türk Telekom'dan düşmüş sayılacak, yerlerine Hazine'nin atama yetkisi olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 39,16
En Yüksek: 39,16
En Düşük: 35,14
Değişim 10,00 %
FK: 8,35
PD / DD: 1,39
İşlem Hacmi 1.429.656.235
Toplam Adet: 38.288.477
Ağırlıklı Ort.: 37,38
ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erhan erturk14 Temmuz 2017 12:02

    borç seviyesine baktığınıza Oger bedava verse karlı yine. binaları sattılar, kabloları sattılar, yatırım çok alt seviyede yapıldı. Muhtemel vergiler üzerinden bize kalacak borç gözüküyor. Mevcut yönetim, bilinçsiz yöneticiler değişip yerine işin ehli profesyonel kadrolar kurulmazsa borçtan çıkmaz batağa devam. Bu arada benim vergim üzerinden kesilen her kuruş bu mentaliteye haram olsun.

  • Bilgisiz sussun 14 Temmuz 2017 01:51

    Herkes bilgi fukarası bir Ahmet Bey biliyor susun. Borç Ogerin, Sudi Arabistan'da yaptığı metro isinden ödeneğini alırsa, borçlarını temizler. Bekle bakalım

  • ali gür13 Temmuz 2017 23:32

    hisse sert düşecek bence.

  • Atma Ahmet E13 Temmuz 2017 22:39

    TTKOM nereye yatırım yapmış bunu da öğrensek iyi Olur. Yıllarca Altyapı yatırımı (Fiber kablo )yapması gerekirken hâlâ bu yatırım ağır aksak yapılmaktadir.

  • ahmet engin 13 Temmuz 2017 19:28

    TTKOM bugüne kadar hep yatırım yaptı. Dediğiniz gibi gelirini ortak istediği gibi çekebilse idi zaten bu ödemeyi zıplaya zıplaya yapardı. Kaldı ki bahse konu borcun 1 kuruşu bile TTKOM un değil. Borç OJER Telekom un bu firmada da OGER ve SAUDİ TELECOM un ortaklıkları var. Hazinenin ve özelleştirme idaresinin bilgisi dışında bir hisse satışı asla mümkün değil. Esasen olayın aslı daha da derin ve OGER in bir husumet sonucu Suudi hükümetinden milyar USD lık alacakkarının vadesi çoktaaaan geldiği halde ödenmemesinden kaynaklanıyor . Ez cümle kıt zekalıların dediğinin aksine TTKOM taş değil beton gibi ayakta ve inş FETÖ cüleri de tamamen bünyelerinden temizlerler ve varlık fonuna da devredilirse kıymeti de kat be kat artar... Bilmiş ve bilememiş bilgi fukarasına bu bilgi bile çok gelir zira idrakleri problemli. Ne de olsa hayırcı hayırsızlar güruhunun adalet neferleri oluyorlar ...

  • Bilmiş 13 Temmuz 2017 15:15

    Gelirini al, varlıklarını satmaya başla, kredisini ödeme. Çok iyi neymiş 25 yıl kiralamış. Ne katma değer verdi simdi o özelleştirme vallaha çok merak ediyorum. Bir sonraki 25 yıl kirayı mi bekleyecez çok bilmiş?

  • Kemal saltik13 Temmuz 2017 15:06

    Kasada yaklaşık 3 milyar vardı. Gayrimenkuller satıldı. Şimdi de kredi odenemiyor. Keşke bana verseydiler.

  • Ekemiş13 Temmuz 2017 15:01

    Bilmiş akıllılara, TT nin gelirini yıllardır altyapı yapmadan, arsa binalarını satışa çıkararak ek gelir elde eden ve kredisini ödemeyen bir firma olarak bundan sonra umarım sana özelleştirirler. Ben de vergimi buraya vermemiş olurum.

  • ahmet engin 13 Temmuz 2017 14:20

    Bilmiş cahillere aktarayım... Ttkom satışı süreli ve imtiyazlı bir satıştır. Süresini tam hatırlamasam da en fazla 25 yıllık olduğunu sanıyorum. Yani tahminen 7-8 yıl içerisinde zaten tekrar devlete geçecek ve veya tekrar özelleşrilebilecekti...

  • Ali Ergül 13 Temmuz 2017 12:31

    Kredi verilirken risk alınır... devlet bu iki anlaşmanın hiçbir tarafında olmamalı. Krediyi veren batığı göze alır, kendi üst yönetimleri düşünsün. Benim vergilerim bu taraflara gitmesin ..