E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk savaş uçakları YPG'yi vurdu iddiası---

Türk savaş uçakları YPG'yi vurdu iddiası

Türk savaş uçakları YPG'yi vurdu iddiası
28 Ağustos 2016 - 11:05 borsagundem.com

PYD'nin Cerablus'ta Türk askerini şehit etmesinin ardından Suriye'de hareketlilik yaşandı. Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu.

Gaziantep'in Suriye sınırındaki ilçesi olan Karkamış'ın karşısında başlatılan harekattaki çatışmalarda 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin ise yaralandığı Cerablus'a sabah erken saatlerinde askeri sevkiyat yapıldı. Bu arada Hürriyet'te yer alan habere göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu.

İHA'nın haberine göre, yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'lerin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptığı görüldü.

Öte yandan gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu.

Sabah erken saatlerde ise çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu.

Cerablus'a takviye birlikler gönderildi

TÜRK UÇAKLARI YPG'Yİ VURDU İDDİASI

Reuters'ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Reuters, haberini, Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdı.

Reuters'a bilgi veren Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türk uçaklarının, Cerablus'un güneyindeki Menbiç kentinin kuzeyindeki bölgeleri vurduğunu belirtti.

Cerablus'ta Türk tanklarına roketli saldırı: 1 şehit 3 yaralı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bumin28 Ağustos 2016 13:45

    Tankların uçakların desteğiyle Arap ve türkmenlerden kurulu ÖSÖ Terörist Pyd yi bitirecek

  • Hilal28 Ağustos 2016 13:42

    Büyük dünya lideri işini bilir. Süriyede olaylr başladığından beri pyd ypg terörist terörist diye haykırıyordu. şimdide işi bitirecek

  • KILIÇ28 Ağustos 2016 13:06

    PKK, PYD, FETÖ BU LANETLİ YARATIKLARIN KÖKÜ KAZINMLALI.

  • tarkan28 Ağustos 2016 12:08

    eski tanklarla ve az sayıda operatif güçle bu operasyona girişmek hata daha büyük modern silahlı organize büyük bir güçle hızlı kapsamlı ve ani bir operasyon olmalıydı