E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk inşaat şirketlerinin Irak'taki 'alacak' sorunu çözülüyor!---

Türk inşaat şirketlerinin Irak'taki 'alacak' sorunu çözülüyor!

Türk inşaat şirketlerinin Irak'taki 'alacak' sorunu çözülüyor!
26 Ağustos 2016 - 13:03 borsagundem.com

Irak Planlama Bakanı Selman el-Cumeyli "(Türk firmalarının alacaklarının tahsili) Irak kabinesi olarak, bu şirketlerin kalan alacaklarının en az yüzde 50'sini ödemeye karar verdik.

Irak Planlama Bakanı Selman Ali el-Cumeyli, Irak'ta yatırım yapan ve alacaklarını tahsil etmekte zorlanan Türk firmalarının bu sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını belirterek, "Irak kabinesi olarak, bu şirketlerin kalan alacaklarının en az yüzde 50'sini ödemeye karar verdik. Firmalar, onlardan beklenen işin yüzde 85'ini tamamladıklarında ödemenin tamamını alacaklar. Bu çalışma Türk şirketlerinin Irak'ta işlerini sürdürmelerine yardım edecek." dedi.

Cumeyli, 85. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın açılış töreni için geldiği İzmir'de AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye ve Irak arasındaki ticari ilişkilerin 2013 yılında tarihinin  en yüksek seviyelerine ulaştığını dile getiren Cumeyli, iki ülke hükümetinin de  bu seviyeye dönmek için yoğun çaba sarf ettiğini, bu nedenle kalabalık bir  heyetle İzmir'e geldiklerini söyledi.

Türkiye ve Irak'ın kültürel ve ekonomik ilişkilerinin bölgede yaşanan  olumsuzluklardan etkilendiğini aktaran Cumeyli, "2013'ten sonra birçok  olumsuzluktan dolayı ticaretimiz geriledi. Irak'ın büyük bölümünde mücadele  ettiğimiz DAEŞ terör örgütü nedeniyle savunma harcamalarımız arttı, dünya  genelinde petrol fiyatlarının gerilemesiyle gelirlerimiz azaldı. Ekonomimiz  bunlardan olumsuz etkilendi. Bu gelişmelerden sonra en büyük ticaret  ortaklarımızdan Türkiye ile ticaretimizde dikkati çeken bir azalma oldu. Şimdiki  hedefimiz aramızdaki ticareti ve iş birliğini yeniden canlandırmak." diye  konuştu.

TÜRK MÜTEAHHİTLER TAHSİLATTA ZORLANIYOR

Cumeyli, bölgede yaşanan olumsuzluklardan sonra bazı Türk  müteahhitlerin alacaklarının tahsilinde zorlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda Irak, yatırım için Türk şirketlerine açık. Türk şirketlerinin  ülkemizde çok başarılı işleri var. Irak hükümeti, iki ülke arasındaki ticareti  geliştirmek ve yatırımları artırmak için bazı meseleleri çözmeye çalışıyor.  Özellikle Irak'taki şirketlerin ödeme güçlüğü çekmesiyle ilgili problemde önemli  adımlar attık. Irak kabinesi olarak, bu şirketlerin kalan alacaklarının en az  yüzde 50'sini ödemeye karar verdik. Firmalar, onlardan beklenen işin yüzde 85'ini  tamamladıklarında ödemenin tamamını alacaklar. Bu çalışma Türk şirketlerinin  Irak'ta işlerini sürdürmelerine yardım edecek."

Cumeyli, İzmir'de iş birliği için önemli potansiyel gördüklerini,  İzmir Enternasyonal Fuarı'na ülkelerinde yatırım yapabilecek sektörlerin  temsilcilerini yakından tanımak, fırsatları keşfetmek için geldiklerini söyledi.

Cumeyli, Egeli iş adamlarını ülkelerine yatırım yapmaya ve kasım  ayında gerçekleştirilecekBağdat Uluslararası Fuarı'na davet etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)