E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk hisseleri Avrupa'nın lider borsasına giriyor---

Türk hisseleri Avrupa'nın lider borsasına giriyor

Türk hisseleri Avrupa'nın lider borsasına giriyor
21 Ekim 2014 - 11:52 borsagundem.com

Avrupa'nın en büyük borsası BATS Chi-X Europe, Türk hisse senetlerini de işlem yaptırdığı 16 piyasa arasına dahil edecek

Avrupa'nın en büyük hisse senedi borsası olan ve Londra'da bulunan BATS Chi-X Europe, 3 Kasım 2014'ten itibaren üyelerine Türkiye'nin en likit hisse senetlerinde işlem yapma imkanı verecek.
   
BIST30 endeksinde yer alan hisse senetleri, BATS'ın Avrupa'nın en likit ve aktif 16 piyasası arasında kendilerine yer bulacaklar. 
   
BATS, Türkiye piyasasını işlem yaptırdığı piyasalar arasına dahil etme kararının müşterilerinden gelen ciddi talep üzerine aldığını belirtirken, Türkiye'nin 2013'de 319 milyar euro işlem hacmi ile Avrupa'nın en hızlı büyüyen piyasalarından biri olduğunu vurguladı. 
     
BATS Chi-X Europe CEO'su Mark Hemsley yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın en likit 3.800 menkul kıymetinin tek bir platform üzerinde işlem görmesini sağlıyoruz ve bu hisseler arasına Türkiye'nin de katılması ile ortak platform Avruha kıtası geneline daha da yayılacak" diye konuştu.
     
BATS'ın açıklamasına göre piyasa katılımcıların takas için EuroCCP NV, LCH.Clearnet Ltd ve SIX x-clear AG'yi kullanabilecekler. Takas işlemleri MKK ve Takasbank üzerinden T+2 ile gerçekleştirilecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci21 Ekim 2014 18:24

    sonun baslangıcı...bıst 30 da ıslemlerın cogunu avrupalılar yapıyordu. likidite oraya klayarsa bıst e sadece 3 5 fason kagıt kalır