E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürk halkının TL'ye desteği azalıyor mu---

Türk halkının TL'ye desteği azalıyor mu

Türk halkının TL'ye desteği azalıyor mu
28 Ekim 2016 - 08:06 borsagundem.com

Her sert düşüşünde Türk halkının desteğini alarak toparlanan Türk Lirası bu önemli desteği kaybediyor görünüyor

Türk Lirası en sadık yatırımcı gruplarından birinin, Türk halkının desteğini yitirmek arefesinde gibi görünüyor.

Türk halkı ve işletmeleri, siyasi istikrarsızlık, başarısız darbe girişimi ve not indirimleri ortamındai bu yıl Türk Lirası larak destek verdi. Lira, Latin Amerika dışında diğer gelişen ülke paralarına oranla daha fazla değer kaybetmesine karşın, Türk halkı, TL ne zaman dolar karşısında 3.10 seviyesine doğru inse, alım yaparak para biriminin sıçrama yapmasını sağladı.

Ancak bu durum değişiyor olabilir. Nomura International Plc ve UBS AG'ye göre, dolar ve euro hesaplarından Mayıs ayından bu yana 16 milyar dolarlık bir transferi gerçekleştirmelerinin ardından, yerli yatırımcıların bu hesapları daha da azaltma konusundaki eğilimi zayıflayacak. Her iki banka, Türk Lirası'nın yıl sonuna kadar, Fed'in faiz artırımına gitmesi ile birlikte, kısmen lokal talep tarafından destek görmeyecek olmasından dolayı değer kaybetmesini bekliyor.

Londra'da Nomura'nın gelişen piyasalar ekonomisti ve liranın yıl sonuna kadar dolar başına 3.27 seviyesine düşeceği tahmininde bulunan İnan Demir, "Türkler daha önce birçok kez tasarruflarının paranın değer kaybetmesinden dolayı eridiğini gördüler, bu nedenle, tasarruflaraın bir kısmını sağlam paralarda tutma isteği var," dedi ve "Lira için aşağı yönlü tahminimin nedenlerinden biri, yerleşiklerin rezervlerini yenilemek için döviz alımına başlayacağına ilişkin vasayımım" şeklinde görüş bildirdi.

Aşağı yönlü beklentiye sahip tek analist Demir değil. Bloomberg'in anketine katılan 33 analistin tahminlerinin medyanına göre, Türk Lirası'nın değer kaybı yılsonuna doğru hızlanacak. Türk lirası Perşembe gece yarısı dolar karşısında yaklaşık yüzde 1 değer kaybederek 3.1143 seviyesine zayıfladı ve tarihinin en düşük seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Difteri 29 Ekim 2016 17:46

    @k2 Dünya sarsılıyor, resmen piyasaların kutupları yer değiştiriyor, onlarca ülke yangın yeri savaş halinde, sizin gibi piyasa bildiğini sanan 2 gr akıllılar hükümet diye bağırıyor.. bir tanesi e yazmış AKP öncesinde 1 usd 1 tl olacak hedefleri vardı şimdi 3.10 oldu diye.. ya AKP öncesi 6 sıfırı nerene koyup sakladın sen..

  • k228 Ekim 2016 09:03

    eyyyyy hükümet yetmedimi dahaaaaa paramızı rezil ettiğiniz tasarrufumuzu erittiğiniz allah .......versin