E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk askeri Menbiç'te---

Türk askeri Menbiç'te

Türk askeri Menbiç'te
18 Haziran 2018 - 15:14 borsagundem.com

Yerel kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, Türk askerinin ABD ile uzlaşma çerçevesinde Münbiç'in dış mahallelerine girdiği belirtildi

Ankara ile Washinton arasında yapılan anlaşmadan sonra, Türk ordusu Münbiç kırsalına giriş yaptı.

Sacur nehri hattında konuşlanan Türk askerleri, ABD birlikleriyle birlikte bölgede ortak devriyeye başladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde Münbiç'le ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

YPG BURADAN ÇIKARILACAK

Washington'da yapılacak görüşmelerin ardından YPG'nin Menbiç'ten çekilmesine ilişkin yol haritasını Pompeo ile birlikte kamuoyuna açıklayacaklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Bu yol haritasında somut adımlar var ve bunlar somut bir takvime bağlı. Somut adım: YPG buradan çıkarılacak. YPG'nin yerine yönetimde ve güvenlik kuvvetlerinde kimler yer alacak bunu da Türkiye ve ABD birlikte kararlaştıracaklar. 'Yarısını sen, yarısını ben belirleyeyim' diyebilirler. Hazırlık toplantısı ve uygulama safhası var. Uygulama safhası da öyle aylar filan değil," dedi.

İşte Münbiç'ten ilk görüntüler...

YPG ÇEKİLDİKTEN SONRA GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ALACAĞIZ

YPG'nin Menbiç'ten çekilmesine Türkiye'nin nezaret edeceğini ve bu süreci yerinde denetleyeceğini aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"YPG çekildikten sonra güvenliği ile ilgili tedbirleri biz alacağız; boşluk oluşmasın ve başka terör örgütleri girmesin diye. Burada kriter, buranın demografik yapısı. Yüzde 90'dan fazla Arapların yaşadığı bir bölge. Kürtler yüzde 2 ise yönetimde de yüzde 2'den fazla olmaz. Menbiç modelini başarıyla uyguladıktan sonra Suriye'nin kuzeyinin istikrara kavuşturulması için de bu adımların atılması. Menbiç modeli daha sonrası için de bir model olacak. Başka şehirlere de gideceğiz, örneğin Rakka. Aynı şekilde Kobani. Nüfusu ağırlıklı Kürt ise yönetimin de Kürtler'den oluşması doğal. PKK, Kürtleri de sürgüne gönderdi. O Kürtlerin geri dönmesi lazım."

TSK'DAN MENBİÇ AÇIKLAMASI

TSK'nın Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN: MÜNBİÇ'TE ŞU ANDA DEVRİYE GEZME OLAYI BAŞLADI

Şuan biz öyle bir mücadele veriyoruz ki CHP'ye de HDP'ye de sesleniyorum. Biz şuanda milletimizin beka mücadelesi için çalışıyoruz. Biz diyoruz ki er veya geç bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Biz icazeti milletimizden aldık. Münbiç'te şu anda devriye gezme olayı başladı. Biz 81 milyonun tamamının refah düzeyini yükseltmeye çalıştık. Biz icraattan bahsediyoruz bunlar neyden bahsediyor? Samsunlu çiftçilerimize toplamda 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerim18 Haziran 2018 21:50

    Mehmetimiz oraya iyice yerlesmeli masraflari karsilanmali yok oyle yagms oyle belese adamlarin ulkesini duxeltmek adamlar madraflarimizi kardilamali suriye devleti uxerimixr yiktigi multecilerin masraflarini karsilamali onlar yuzunden faiz doviz cari acik artiyor enflasyon artiyor cok buyuk bedelller oduyoruz esad bu masraflarimizi karsilamali

  • ahmet18 Haziran 2018 20:16

    ne işimız var membicde orda pkk mı var

  • gobel6618 Haziran 2018 16:19

    Demirtaş mal mal bakıyordur garibim.

  • vatandaş 18 Haziran 2018 16:01

    Tükiye'nin gücü...ABD yi hizaya getirdi.

  • demirkan 18 Haziran 2018 15:58

    TÜRKİYE KARARLI BİR ÜLKE. 24 HAZİRANDAN SONRA REİS DÜNYA LİDERİ OLACAK.

  • mehmet yılmaz18 Haziran 2018 15:44

    derecelendirme şirketleri yine karalar bağlamış TÜRK ASKERİNİN OBÜSÜNÜ görünce.