E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTuristler Kız Kumu'nu pisliğe boğdu---

Turistler Kız Kumu'nu pisliğe boğdu

Turistler Kız Kumu'nu pisliğe boğdu
07 Temmuz 2017 - 11:01 borsagundem.com

Muğla'nın Marmaris İlçesi’ne 30 kilometre uzaklıktaki, yeşil ile mavinin kucaklaştığı eşsiz güzelliklere sahip Orhaniye Koyu ve Kızkumu Plajı’nda ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle zaman zaman istenmeyen görüntüler ortaya çıkıyor

Marmaris’in Orhaniye Koyu’nda denize doğru uzanan ve 600 metre uzunluğundaki kumdan yoluyla ziyaretçilere denizin üzerinde yürüyormuş hissi veren Kızkumu Plajı, Marmaris’e gelen tatilcilerin ilgi duyduğu mekanların başında geliyor. Turistler, denizin içinde 3 metre genişlikteki yolda yürürken o anları cep telefonları ile görüntüleyerek ölümsüzleştiriyor.

Ziyaretçi sayısı ve koydaki tekne trafiğinin artması üzerine Kızkumu’na Marmaris Belediyesi tarafından ikişer seyyar tuvalet, duş ve soyunma kabini konuldu.

İKİ TUVALET YETMİYOR

Tuvaletlerin temizliğini sırayla kendilerinin yaptığını belirten turizmci Necdet Demiray şunları söyledi:

"Buraya günde ortalama 3 bin kişi geliyor. Tabii ki gelsinler, turizm adına çok güzel. Ama burada sadece iki tuvalet var. Büyük özveriyle saat 07.30’dan itibaren periyodik olarak belli aralıklarla tuvaletler 5- 6 kez bizler tarafından temizleniyor. Günde 3 bin kişiye 2 tuvalet düşüyor. Orhaniyeliler olarak Kızkumu Çevre ve Turizm Derneği’ni kurduk. Bunu iktisadi işletme haline getirerek buradaki düzenlemeye talip olduk. Gerekli izinler alındı. Çok kısa zaman içinde bu tuvaletlerin sayıları daha da arttırılarak, birer tane de görevli konularak sorunu çözmeyi düşünüyoruz."

’KULLANANLAR İTİNALI DAVRANSIN’

İki tuvalet için konulan 22 tonluk depoların 3- 4 günde dolduğunu dile getiren Demiray, "Şu ana kadar depo 7 kez boşaltıldı. Bu parayı aramızda toplayıp ödedik ve kimseden talep etmiyoruz. Yeter ki temiz olsun. Burayı kullananların biraz daha itinalı davranmasını istiyoruz. Burası hepimizin" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi07 Temmuz 2017 11:45

    Bu arada bizim sahil bölgelerinde Turizmci olarak iş yapanların bir çoğu bildiğin sezonluk soyguncu! En az hizmet en çok para anlayışı geçerli...Turistin pislettiği falan yok bunlar temiz düzenli bir imkan sağlamıyor...

  • Mahallenin Delisi07 Temmuz 2017 11:33

    Birşeyi de anlamak güç kardeşim yapın 5-10 tuvalet belediye olarak ya birine işletmeye verin yahut bırakın belde de mahalli yönetin (muhtarlık- odlar vs.) bu işi yapsın. 50 Krş 1 TL gibi cüzi bir ücret alınsa dünyanın parası toplanır o parada hem temizlik malzemesi hemde görevlendirilen kişinin ücreti çıkar. Ama yok dostlar alış-verişte görsün mantığı yaptık vatandaş pisletiyor.

  • Mahallenin Delisi07 Temmuz 2017 11:29

    Bu arada siz sahil beldelerinde ihtiyaç giderecek wc, duş, çöp tenekesi vs. basit düzenlemeleri yapmazsanız yılda bir defa gelen turist'de çöpünü canının istediği yere atar sonuçta ertesi yıl bir başka yere gidecek. Hacetini su, dağa taşa yapar...

  • Mahallenin Delisi07 Temmuz 2017 11:18

    Çeşme-Ilıca Plajı başta olmak üzere diğer tatil beldelerinde durum farklı mı? Ilıca Plajı çok sık ziyaret ettiğim bir yer işletmeci şemsiye ve şezlong için 50,00 TL alıyor yiyecek-içecek ayrı ancak tuvaletleri hem rezalet derecesinde pis hemde kapıları ağıl kapısı gibi(bu arada tuvalet ücrete tabi) işletmeyi veren belediye denetim yapmıyor bu durum yıllardır böyle. Bizim turizm anlaşımız arızalı tamamen para üzerine...Hizmet sıfır...

  • erhan07 Temmuz 2017 11:16

    günde 3000 bin kişinin lağımının aktığı denize girilir mi?