E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTurhan Borsa Gündem'in sorusunu yanıtladı---

Turhan Borsa Gündem'in sorusunu yanıtladı

Turhan Borsa Gündem'in sorusunu yanıtladı
23 Ekim 2014 - 11:16 borsagundem.com

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Nasdaq'la işbirliği sonucu yönetime yabancıların girip girmeyeceği konusuna açıklık getirdi

SERAP SÜRMELİ-BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, BATS CHI-X'in Türkiye piyasalarıyla ilgilenmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Türk piyasasında rekabetin artmasından mutluluk duyacaklarını belirten Turhan, Bank Asya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Raffless İstanbul Zorlu Center'da düzenlenen “Girişimcilik Yoluyla Köprüler Kurmak: Girişimcilikte Yükselen Ülke Türkiye’ye Bölgesel ve Küresel Bakış” konulu konferansta konuşan Turhan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Turhan'ın açıklamaları şöyle:

"Bank Asya ile ilgili olarak tek bir ölçütümüz var kurallara uyulması ve hukukun gerektirdiğinin yapılması. Konunun şahıslar düzeyine indirilmesi ve gerçek dışı açıklamalar üzücü. Borsa İstanbul hukuk dışı hiçbir şey yapmamıştır."

Nasdaq'la yapılan işbirliğine değinen Turhan, Nasdaq'la işbirliğinin iyi şekide ilerlediğini ve projenin yüzde 50'sinin tamamlandığını kaydetti. Turhan, 2015'in son çeyreğinde yeni sistemde alım-satımın başlayacağını söyledi.

Borsagundem.com'un Nasdaq'ın Borsa İstanbul yönetiminde yer alıp almayacağı sorusuna Turhan, Nasdaq'ın böyle bir talebinin olmadığını söyledi.

TURHAN VERİ ÜCRETİ İÇİN NE DEDİ

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Borsagundem.com’un ikinci sorusu olan “Borsa verilerinin parayla satılması yatırımcılarda tepki topladı. Her ay 5 bin yatırımcının bırakıp gittiği söyleniyor. Yorumunuz nedir”'e şöyle cevap verdi:

“Ben bir çağrı yapmıştım. O çağrım hala geçerli. Dünyada Borsa İstanbul’dan daha ucuz veri sağlayan bir kuruluş bulurlarsa biz o seviyeye derhal getireceğiz.”

BORSA İSTANBUL HALKA ARZ OLACAK

Borsa İstanbul'un kurumsal yapısını güçlendirmek istediklerini belirten Turhan, takas ücretlerinin bir miktar artması gerektiğini söyledi. Takas maliyetlerini her zaman sübvanse edemeyeceklerini kaydeden Turhan Borsa İstanbul'un halka arzına ilişkin de şunları söyledi:

"Halka arzın başarıyla gerçekleşmesi için stratejik ortaklıklar çok büyük önem taşıyacak. 2015'in başında halka arzı ilan etmeyi ümit ediyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • başkana mektup23 Ekim 2014 13:51

    11. borsaya elli tane yerli yersiz kural getirdiniz, açılış seansı kapanış seansı öğle tatili derken kim ne olduğunu bilmiyor artık.

  • başkana mektup23 Ekim 2014 13:50

    10. bankasya olayında ve daha bir sürü işlem yasaklamada hata yaptınız. tarafsız davranamadınız. suçlu varsa oda borsanın ön bahçesinde duran kara kedidir, kedidir kedi. siz aksınız.

  • başkana mektup23 Ekim 2014 13:48

    9. borsaistanbul halka arz olmasın. bu halk bu şirketi almaz istemez.

  • baskana mekyup23 Ekim 2014 13:45

    7. varsın bizim borsa dünya borsalarından ucuz olsun başkan.

  • baskana mekyup23 Ekim 2014 13:43

    6. fiyat adımları 0,20 kuruşluk hissede 1 kuruş. 50,50 tl lik hissede 5 kuruş. bu mu adil fiyat bu mu borsa. 4 kademede tavan yapan hisseler var.

  • baskana mekyup23 Ekim 2014 13:41

    5. fx piyasasını bire yuz krediyle yasal yaptınız. fxçiler soyulmadık insan bırakmadı.

  • başkana mektup23 Ekim 2014 13:39

    4. işlem saatlerini uzattınız, olmadı. işlem hacmi artmadı.

  • başkana mektup23 Ekim 2014 13:38

    3. halka arz furyası başlattınız borsa şirket çöplüğüne döndü, binlerce ky perişan oldu. borsadan çıkan ve gözaltına giden şirket sayısı rekor kırdı.

  • başkana mektup23 Ekim 2014 13:37

    2. aracı kurum dağalımlarını gizlediniz spekler manipülatör oldu, ky soyuldu.

  • başkana mektup23 Ekim 2014 13:36

    1. ekranda aracı kurum dağalılmlarını gizlediniz önce günlük işlem yapan küçük yatırımcı azalmaya başladı.

  • başkana mektup23 Ekim 2014 13:35

    başkan sen gelene kadar imkb en karlı şirketti. senden sonra ne oldu da bu kadar fazla para kazanma hırsına kapıldınız. hersey para mı. 5 yıl sonra yatırımcıyı mumla arasın valla.

  • başkana mektup23 Ekim 2014 13:32

    başkan daha toy. borsaistanbulu ayakta tutan bireysel küçük yatırımcılardır. dünyada borsa yatırımcısı kurumsal ve küçük yatırımcı yok, orada paranla fon alırsın, fonlar parayı yönetir. kimse ekrana bakmaz ekran parası ödemez. sadece profesyoneller bakar. bizde herkes kendi parasını yönetir ve ekran paraları bize çok geliyor. aylık 150-250 tl ekran parası mı olur.

  • Müfettiş.23 Ekim 2014 13:24

    Mademki sermaye piyasalarında vizyon herkesi bu işe davet edip yatırım yapmasını sağlamak derinlik oluşturmak ozaman asgari ücret ile veri sağlama ücret arasındaki rasyoya bakacaksın başkan, bu orandada dünyada bir çok ülkede emin olki çok çok gerideyiz. O kadar çok röpörtaj vesairen medyada yayınlanıyorki işin gücün profesyonel magazin haline geldi.

  • emre23 Ekim 2014 13:07

    Hangi hukukmuş bu beyefendi. Neye dayanarak bankasyayı gözaltına aldın. 1 ay oldu hala açıklayamadın.Açıklayamadığın şeyin hukuku mu olurmuş.

  • Kaçakarlı23 Ekim 2014 12:53

    Veri ücretlerinin başka ülkelerde paralı olması bizde ücretli olması anlamına gelmiyor.

  • yiğit23 Ekim 2014 12:09

    beş para etmez hukuksuz borsana zerre para yatırmam, zaten türkiye her daim krizlere gebe adaletsiz, üretimsiz bir ülke

  • Ozgur23 Ekim 2014 11:28

    Hukuk kalmayınca, yapılanlar da hukuk dışı olmuyor tabi... Gözaltı pazarında olan şirketler ile Bank Asyayı bir karşılaştırın bakalım..

  • ZAHMET OLMASSA23 Ekim 2014 11:27

    NE ZAMAN AÇIKLANACAK 1 AY OLDU. Bank Asya hisselerinin Gözaltı Pazarı'na alınma kararı ile ilgili açıklama yapan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan kararın tamamı teknik çerçevede ve mevzuat içinde alındığını belirtti. Turhan "İşlemlerin hepsi piyasa mantığı içinde şeffaf işlemler olursa kendimizi anlatabiliriz, başka bir kısıtımız, yol göstericimiz yok. Piyasa rasyonalitesi çerçevesinde kararlar alıyoruz. Gözaltı Pazarı'nda kalma süresi ile ilgili kotasyon birimimiz çalışma yapacaklar. Gözaltı Pazarı kararı teknik birimlerden geliyor. Onlar inceleme yapacak ve SPK da konuyu inceleyecek" diye konuştu.

  • mali23 Ekim 2014 11:23

    PO ve TUDD de yatırımcıyı hukuk içinde öldürdünüz. Hukuk anlayışınız bu ise olmaz olsun.