E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurcas'dan petrol arama ruhsatı başvurusu ---

Turcas'dan petrol arama ruhsatı başvurusu

Turcas'dan petrol arama ruhsatı başvurusu
29 Mart 2017 - 10:37 borsagundem.com

Turcas,bir adet petrol arama ruhsatı için başvuruda bulundu.

Turcas Petrol A.Ş'nin,bir adet petrol arama ruhsatı almak için 17.03.2017 tarihinde bir dilekçeyle Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne yaptığı başvuru kabul edildi.

Şirketin konuyla ilgili KAP açıklaması şöyle

Bilindiği üzere Turcas Petrol A.Ş.'nin %92 oranındaki bağlı ortaklığı Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş, Aydın ili Kuyucak ilçesinde gerçekleştirmiş olduğu 8 başarılı arama-üretim sondajı sonrası başlatmış olduğu 18 MW kurulu gücündeki bir jeotermal enerji santrali yatırımını 2017 yılının son çeyreğinde devreye almayı planlamaktadır. Şirketimiz ayrıca, 23 Şubat 2017 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması'nda da belirtildiği üzere, bağlı ortaklığımız Turcas Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin işletme ruhsatını haiz olduğu Denizli ili Hacıeyüplü sahasında jeotermal kaynak arama kuyusu sondajını sürdürmektedir.  
Diğer taraftan Şirketimiz, jeotermal alanında geliştirdiği arama-üretim bilgi birikimi ve tecrübesini kara sahalarında petrol arama faaliyetleriyle de genişletmeyi hedeflemektedir. Buradan hareketle Turcas Petrol A.Ş., Denizli il sınırları içinde daha önceden yapılmış olan jeoloji ve hidrojeoloji etütlerinin verilerinden yararlanarak, jeofizik etütler gerçekleştirmiş olduğu M-22A paftası için T.C.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne Petrol Arama Ruhsatı başvurusu gerçekleştirmiştir. 
Yapmış olduğumuz başvuru, ilgili makamlarca ön değerlendirme sürecini tamamlayarak 29.03.2017 tarihi itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanmış olup 90 günlük askı süresi başlatılmıştır. Bu sürenin sonunda Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne ilgili mevzuat uyarınca bir İş ve Yatırım Programı sunulacaktır. Söz konusu Programın uygun bulunması akabinde ve Arama Ruhsatı'nın tesis edilmesi halinde, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun alacağı karar doğrultusunda ilgili yatırıma başlanması planlanmaktadır. 
Konu ile ilgili gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 25,12
En Yüksek: 25,96
En Düşük: 23,60
Değişim 6,44 %
FK: 12,94
PD / DD: 3,52
İşlem Hacmi 79.357.070
Toplam Adet: 3.207.475
Ağırlıklı Ort.: 24,63
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)