E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurcas Petrol'den İran’a yatırım planı---

Turcas Petrol'den İran’a yatırım planı

Turcas Petrol'den İran’a yatırım planı
04 Mayıs 2016 - 07:29 borsagundem.com

Turcas Petrol CEO'su Batu Aksoy, bölgesel bir şirket olma hedefleri doğrultusunda İran'da yatırım üzerine çalıştıklarını belirtti.

Aksoy, portföylerini ülke bazında da çeşitlendirmek istediklerinisöyleyerek, şunları anlattı: "İran'da çok ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Her ay İran'a gidiyoruz. Dünyada büyümenin yavaşladığı bir dönemde İran gibi bir pazar hem Türkiye için hem dünya için güzel bir itici güç olacaktır. Bizim gibi şirketler de buna kayıtsız kalamaz. İran'a mutlaka girmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bazı projelere bakıyoruz. Doğalgaz, petrol ve türevlerine yönelik işler olabilir. Gerek tedarik, gerek dağıtım. Finansman imkânlarının gelişmesine paralel rüzgâr gibi yenilenebilir enerjide de yatırım olabilir."

'YEREL ORTAKLA GİRERİZ'

İran yatırımında mutlaka bir yerel ortak almak istediklerini belirten Aksoy, imkân çıkması halinde ayrıca uluslararası veya Türk ortaklıklara da gidebileceklerini söyledi. Batu Aksoy, "İran pazarına beş yıldır gidip geliyoruz. Ambargoların kaldırılmasını beklemeden network'e girmiştik. Güzel ilişkiler geliştirdiğimiz için ambargoların kalkmasına müteakip bizimle iş yapmaya daha sıcak bakıyorlar" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 26,74
En Yüksek: 26,98
En Düşük: 26,64
Değişim -0,15 %
FK: 18,52
PD / DD: 1,06
İşlem Hacmi 9.250.165
Toplam Adet: 344.869
Ağırlıklı Ort.: 27,76
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)