E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTunus'ta ölenlerin çoğu İngiliz---

Tunus'ta ölenlerin çoğu İngiliz

Tunus'ta ölenlerin çoğu İngiliz
27 Haziran 2015 - 16:12 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Cameron, dün Tunus'ta bir otele düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunun İngiliz vatandaşı olduğunu söyledi

Başbakanlıkta bu sabah yapılan acil kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cameron, "Tunus, Kuveyt ve Fransa'da dün yaşanan vahşi terör saldırıları, bu şeytan teröristlerden dolayı dünyanın karşı karşıya olduğu tehdidin acı ve trajik bir göstergesidir" dedi.

Bu sabahki acil kabine toplantısında özellikle dün Tunus'un Susa kentinde 38 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı görüştüklerini ifade eden Cameron, saldırıdan etkilenen herkese yardım edileceğini kaydetti. 

İngiltere Başbakanı, olayda hayatının kaybeden İngiliz vatandaşlarının sayısının tespiti için Tunuslu yetkililerle çalıştıklarını belirterek, "Ancak ne yazık ki İngiliz halkı, olayda ölenlerinin birçoğunun İngiliz vatandaşı olduğu gerçeğine kendine hazırlamalıdır" diye konuştu. 

Cameron ayrıca, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ile dün akşam görüştüğünü ve terör tehdidine karşı bilrlikte yapılabilecekleri ele aldıklarını söyledi. 

İngiltere, dünkü saldırının ardından Susa kentine konsolosluk destek ekibi ve polis memurları gönderdi.

Bu arada, İngiltere'de bu hafta sonu düzenlenecek Silahlı Kuvvetler gibi tören ve yürüyüşlerde olası saldırı tehdidine karşı güvenlik önlemleri artırıldı. 

Öte yandan, Thomson ve First Choice gibi seyahat acenteleri Tunus'ta bulunan yaklaşık 2 bin 500 turisti ülkelerine götürmek için 10 uçak gönderdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır27 Haziran 2015 21:21

    İşid kurucuları deaşı destekleyen silah yardımı lojistik destek veren uçaklardan silah yardımı yapan İngilizler kımı kandırıyor ölenler mahsum liderler değil sılah taşıyan ingiliz uçağı düşürülmüş ve bunu dünya medyası işidle aynı safta yer alıyor mesala ülkemizde kanalları var