E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTuncay Dinç Borsa İstanbul'da ilk ne yaptı?---

Tuncay Dinç Borsa İstanbul'da ilk ne yaptı?

Tuncay Dinç Borsa İstanbul'da ilk ne yaptı?
27 Mayıs 2015 - 13:44 borsagundem.com

Borsa İstanbul Başkanı Tuncay Dinç Borsa Gündem'e konuştu. Dinç, başkan seçildikten sonra neler yaşadığını Serap Sürmeli'ye anlattı.

Borsa İstanbul'un yeni Başkanı Tuncay Dinç, Borsa İstanbul'la ilgili yaşadığı ilk anılarını Borsagundem.com'la paylaştı. Geçmişte CFO ve finansçı olarak ilgi duyduğu borsaya başkan olan Dinç, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş'la da koordineli çalışmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Borsa İstanbul Başkanı Tuncay Dinç, Finans Teknopark çalışmaları kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'nde gazetecilerle buluştu. Toplantı bitiminde Borsagundem.com'un sorularını yanıtlayan Tuncay Dinç, Borsa İstanbul’a genel müdür olduktan sonra neler yaptığını anlatırken, ilk olarak Borsa İstanbul’un içinden gelmediği için kurumu tanıdığını söyledi. Tuncay Dinç, Borsagundem.com'a, önümüzdeki dönemde olacak halka arzlar ve Borsa İstanbul’un halka arzına ilişkin önemli bilgiler verdi.

İşte Borsa İstanbul Başkanı Tuncay Dinç’in açıklamaları:

Borsa Gündem: Yaklaşık 2 aydır görevdesiniz. Bu 2 ay içinde neler yaptınız?
Tuncay Dinç: İlk yaptığım şey Borsa İstanbul’u tanımak oldu. Ben borsanın içinden gelen birisi değilim. Geçmişte bir borsa tecrübem vardı. Borsayla bir finansçı, bir CFO olarak ilgiliydim. Onun için birinci önceliğim hem işi, hem şirketi, hem insanları tanımak oldu. Hem bize bağlı birimlerle tek tek ya da bölüm olarak bir araya gelerek işin analizini yaptık ve aksiyon planları olarak ne ortaya çıkarabiliriz diye çalışmaya başladık. İkincisi öncelikli odaklanmamız gereken konuları tespit ettik ki bunlardan bence en önemlisi Nasdaq’ın birinci fazının uygulanması. Bu da 21 Eylül’de ve tamamen oraya konsantre olduk.  Önümüzdeki hafta Stokholm’e gidiyorum. Herhangi bir problem yaşanmaması, her şeyin yerli yerine oturduğundan emin olmak için karşı taraftaki arkadaşlarla bir araya geleceğiz ve projenin gözden geçirilmesini yapacağız. Şu anda birinci önceliğimiz o.
İkincisi halkla arzlar. Daha önce de birçok yerde söylediğim gibi planı 2016 yılına endeksledik. Çünkü orada 2015 finansallarını çıkarıp bunu ilan etmek istiyoruz. Çünkü daha iyi finansallarla karşılaşacağımızı biliyoruz. Belki borsanın halka açılmasının kendi başına bir hikayesi var ama bizim kendi yönetim tarzımızı, yaklaşımımızı ve vizyonumuzu da yakıştırmamız lazım ki bu başlı başına büyük bir hikaye olsun.

Borsa Gündem: Borsa İstanbul’un halka arz tarihi kesinleşti mi?

Tuncay Dinç: Kesin demeyelim ama muhtemel tarih, 2016 senesinin ikinci çeyreği diyebiliriz.

Borsa Gündem: Önümdeki dönem büyük halka arzlar olacak mı?

Tuncay Dinç: Aslında önümüze geldi imzaladık ama ilk 3 tanesi iptal oldu. Yılın ikinci yarısı için ümitliyiz. Çünkü torba yasayla beraber gelen bir avantaj var, sermaye artırımı üzerinden. Yani bu yeni sermaye üzerinden  bir vergi avantajı sağlamış vaziyette. Bu vergi avantajını kullanmak isteyen bazı şirketlerin de burada halka arz yoluyla sermayesini artıracağını tahmin ediyoruz.
Ama şu anda önümüzde çok net “Biz hemen halka arz olmak istiyoruz” diye bir şey yok. Bakın 2016 yılında halka arzlar muhakkak olacak.  Geçenlerde Vahdettin Bey de bunu ifade etmişti.  2015 yılının ikinci yarısında, 2015 yılı için bu avantajdan faydalanmak isteyen şirketler muhakkak olacaktır ve onlar gelecektir diye tahmini vardı. Ben de Vahdettin Bey’in bu söylemini destekliyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekrem Yılmaz 05 Haziran 2015 00:07

    Sayın Murat bey bir insanın sadece borsanin icinden gelmesine gerek yok Tuncay bey bu işin üstesinden gelecek bir yapı ve zekaya sahip tanımadan insanları eleştirmeyin hemen muhalif davranmayın.

  • ankara27 Mayıs 2015 15:56

    kervansaray holdinğin başındakiselime söz geçiremiyor.adam ne spk ne kanun,ne hukuk dinliyor.daha hala böyük arzlar var diyor mezarlığa gömülü şirketler ne olacak .yatırımcın perişan.türk borsası vurgun soygun borsası

  • Murat Ali Oral27 Mayıs 2015 15:47

    Borsanın içinden gelmeyen borsayla ilgisi bir şirket CFO'su kadar olan bir insanı hangi zihniyet hangi amaçla borsanın başına getirir, hadi getiren getirdi, bu göreve gelen insan hiç mi sormaz 30 yıldır bu borsanın içinde olup da bu borsanın başkanı olacak liyakkette olan insan yok mudur diye ?