E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTüm reform paketleri ekonomiye ışık olacak---

Tüm reform paketleri ekonomiye ışık olacak

Tüm reform paketleri ekonomiye ışık olacak
25 Ağustos 2016 - 05:59 borsagundem.com

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, “Yeni ekonomi hikayemizde, teknolojinin ağırlığının daha yüksek olduğu bir üretim ve ihracat kompozisyonu oluşturmak zorundayız” dedi

İSO Meclisi’nin ağustos toplantısının açılışında konuşan Bahçıvan, düşük katma değerli geleneksel üretim yapısıyla küresel rekabette yer almanın mümkün olmadığına değinerek, “Ar-Ge, inovasyon, ürün geliştirme, tasarım ve tüm üretim süreçlerinde teknoloji içeriğinin yükseltilmesi, en çok odaklanmamız gereken konular olmalı. Yüksek teknolojili sanayi ürünlerinin ihracattaki payını, bugünkü bulunduğu yüzde 4 seviyesinden çok daha yükseğe çıkartmamız gerekiyor” ifadesini kullandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge ve Üretim Reform Paketleri’ne değinen Bahçıvan, şunları söyledi:

Teknolojinin önemi

“Ar-Ge merkezi teşvik sınırlamaları oluşturacakları nitelik ve değer bazında da değerlendirilmeli. Üretim Reform Paketi de yeni ekonomi hikayemize ışık tutacak... Yıl sonuna kadar 8 OSB’nin açılacak olması, sanayimizin dönüşümüne de büyük katkı yapacak. Yeni nesil OSB’lerin altyapısı, lojistik olanakları, arıtma ve geri çevrim tesisleriyle enerji olanakları kamu tarafından karşılanmalı. OSB’lerde teknoloji geliştirme ve mükemmeliyet merkezleri, eğitim kurumları, laboratuvarlar yer almalı, üniversite-sanayi işbirliği sağlanmalı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)