E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTuğçelik’te patron-oyuncu arasında büyük kavga---

Tuğçelik’te patron-oyuncu arasında büyük kavga

Tuğçelik’te patron-oyuncu arasında büyük kavga
01 Kasım 2017 - 12:38 borsagundem.com

Siirtli oyuncu Tuğçelik hisselerini satmak için patronla anlaştığını ancak parasını alamadığını söylüyor. Mehmet Nergiz ise bu iddiaları yalanlıyor. Kavga büyüyor…

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Halka açık Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret şirketinde sular durulmuyor. Borsagundem.com’a ulaşan iddiaları doğrulatmak için patron Mehmet Nergiz’e ulaşarak, “Piyasadan bir isimle hisse satışı için anlaştığınız ve 50 bin lot hisse teminat aldığınız, ayrıca yapılan işlemlerden dolayı 80 bin liralık hak edişi ödemediğiniz söyleniyor Teminat olarak alınan hisseleri ve 80 bin lirayı ödemediğiniz için aranızda büyük kavga çıkmış doğru mudur?” diye sorduk. Mehmet Nergiz, fiziki kavgaya varan bu sürtüşmeyi “Benim kimseye borcum yok” diyerek kesin bir dille yalanladı. Nergiz, daha önce yaptığımız haberleri de yalanlamıştı, ancak gerçekler KAP’a yapılan açıklamalarla ortaya çıkmıştı. Siirtli ismiyle tanınan oyuncu ise ısrarla, “Elimden ne geliyorsa yapacağım, paramı son kuruşuna kadar alacağım ve bu işin peşini bırakmayacağım” diyor.
Giderek büyüyen bu kavga nerede biter bilenmez, ancak yaşanan bu ve benzeri olaylar sermaye piyasalarına büyük zarar veriyor.

Tuğçelik’te ortak satışı hani yalandı Nergiz

DAHA ÖNCE DE YALANLAMIŞTI

Borsagundem.com 7 Ağustos 2017 tarihinde “Halka açıldığı günden bu yana patronun yüklü miktarda hisse satışına sahne olan Tuğçelik'te Mehmet Nergiz yeniden satışa geçti” şeklinde bir haber yapmıştı. Öğlen saatlerinde yayınladığımız, “Tuğçelik hisselerinde yeni ortak satışı” manşetimizi aceleyle karalamaya kalkışan ama yüzüne gözüne bulaştıran Mehmet Nergiz, haberimizden 2.5 saat sonra KAP’a gönderdiği açıklamada borsagundem.com’u doğrulamıştı. Haberimizde yer alan “Tuğçelik’te yeni satış dalgası başladı, piyasada 1 milyon adede yakın ortak satışı yapıldığı konuşuluyor” ifadelerine karşılık, “Asılsız haber, mesnetsiz iddialar” demişti. Ancak kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada aslında hem satışı itiraf etti hem gizlemek istedi.
Tuğçelik tarafından 7 Ağustos tarihinde KAP’a gönderilen iki ayrı duyuruda, toplam 2 milyon 137 bin 900 adet Tuğçelik hissesinin satışının yapıldığı ortaya çıktı. İlk açıklamada Mehmet Nergiz’in kendisi tarafından 1 milyon 250 bin adet, ikincide ise Cuma günü Nergiz’in şirketi Unimarin Denizcilik tarafından 887 bin 900 adet Tuğçelik hissesinin satışının gerçekleştirildiği açıklandı. Yani borsagundem.com’un haberindeki ‘piyasada konuşulduğu söylenen’ satış doğrulandı. Küçük bir farkla, haberde 1 milyon adet diye geçiyordu, yaklaşık 900 bin çıktı.

Tuğçelik hisselerinde yeni ortak satışı

BORSADAKİ İŞLEMLERİ NEDENİYLE SPK TARAFINDAN CEZALANDIRILDI

Bu arada Mehmet Nergiz, borsada yaptığı işlemler nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından para cezasına çarptırılan patronlardan biri. 9 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan SPK Haftalık Bülteni’nde, Tuğçelik paylarında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, şirketin patronu Mehmet Nergiz'e idari para cezası uygulanmasına karar verildiği duyurulmuştu.

SPK Haftalık Bülteni'nde yer alan bilgilere göre;

Mehmet Nergiz'e, borsa dışında pay devri yapılan kişilerce şirket sermayesinin %10’unu aşan payların borsada satışı öncesinde Kurul tarafından onaylı pay satış bilgi formu düzenlenmemesi ve kamuya açıklanmaması sebebiyle 651.838 TL idari para cezası kesildi.
23 Mayıs 2016 tarihinde de SPK, Tuba Nergiz 'e VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 6’ncı maddesinin birinci fıkrası gereğince 24.672 TL idari para cezası uygulanmasına karar vermişti.

Tuğçelik'in patronuna SPK'dan ceza

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 11,44
En Yüksek: 11,53
En Düşük: 11,35
Değişim 0,53 %
FK: 6,94
PD / DD: 0,69
İşlem Hacmi 11.956.912
Toplam Adet: 1.043.550
Ağırlıklı Ort.: 11,49
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ckync26 Ocak 2018 11:20

    BU KAĞIT BİR ZAMANLAR 5 TL İDİ. NE OLDU. ALMAYACAKSIN BÖYLE KAĞITLARI. PATRON OLMUŞ MARABA. İŞİ GÜCÜ FİLM DALGA DUGARA. HİSSESİNE EZİYET EDEN PATRON OLUR MU YAZIK...

  • Sinan27 Kasım 2017 17:11

    f/k bak izaya gel ...

  • celal06 Kasım 2017 21:15

    sen tut patronun para etmez hisselerini garibana yık sat sonra da hakedişini iste. Doğruysa eğer önce Allaha sonra SPK ya havale .

  • Malkoçoğlu04 Kasım 2017 10:18

    RTALB de neler oluyor, patron satışları hiçbir ön bilgi yatırımcıya verilmeden, hatta 1 nci patron 2 milyon lotu sattıktan sonra kapa bildererek yapılıyor. Bu SPK kanunlarına uygunmu, ya da etik mi? Şirket batıyormu? Satışlar nerden icabetti, yabancı ortaklığı ön çalışması mı var? Yatırım yapmayalım mı? Tam bir kapalı kutu şirket.

  • Fevzi02 Kasım 2017 01:19

    Kim acaba

  • Kan emici 01 Kasım 2017 22:45

    Adamın yüzünde meymenet yok Hırsız kediye benziyor yalan makinasını bozar bu 3 kagıtcı!

  • boss01 Kasım 2017 22:31

    patron malları maniplatörler aracılıyle pazarlanıyor...herşey ortada...spk daha brüt takasla uğraşıyor...PATRON SATIŞLARINA SINIRLAMA GETİRSENE

  • tukaşçı01 Kasım 2017 19:39

    TUKAŞTA NELER OLUYOR YATIRIMCI ÇOK RAHATSIZ AYDINLATIRSANIZ KULİSTE

  • tukaşçı01 Kasım 2017 19:36

    Borsa gündem helalolsun sizi takip ve takdir ediyorum. Şu tukaşta neler oluyor. Arsa satışıyla ilgili haberle 3.17 görüp agustostan beri 2.20 lerde sürünmesini aydınlatırsanız size minnettar olacağım

  • yusuf01 Kasım 2017 16:16

    helal olsun size borsa gündem.sadece sizi izliyor ve okuyorum.özellikle bu ky düşmanı aç gözlü patronları ve speklerin üçkağıtlarını ortaya çıkarttığınız için sizleri tebrik ediyorum.bizler ky olarak size yani borsa gündeme güveniyoruz.

  • YUSUF01 Kasım 2017 15:55

    senin gibi işadamının ALLAH BELASINI VERSİN.TERBİYESİZ ADAM.ÖNCE İNSAN OL SEN İŞADAMLIĞINI YAP .NEYLİYORSUN BORSA OYNAMAYI.UTAN BE YALANINI KAÇ KERE AÇIĞA ÇIKARTTI BORSA GÜNDEM.BİR GÜN GELİR GEBERTİRLER SENİDE.AÇ GÖZLÜLÜĞÜN KURBANI OLURSUN.BÖYLE ADAMLAR BORSAYA ZARAR VERİYOR.

  • MAHMUT01 Kasım 2017 13:49

    KİM BU SİİRTLİ AÇIKLAYINDA BİLELİM KİMSENİN VEBALİNİ ALMAYALIM