E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTüfenkci: Afrin'in altyapısı ve güvenliği sağlanacak---

Tüfenkci: Afrin'in altyapısı ve güvenliği sağlanacak

Tüfenkci: Afrin'in altyapısı ve güvenliği sağlanacak
19 Mart 2018 - 14:24 borsagundem.com

AK Parti Adana il teşkilatını ziyaretinde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, harekatta sivillere büyük özen gösterildiğini, bundan sonraki süreçte de insani yardımların yapılacağını aktardı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz bir yandan  terörle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi büyütmeye, refahımızı  arttırmaya, gençlerimize iş bulmaya, aş bulmaya çalıştık. Baktığımız zaman biz AK  Parti olarak gerçekten de hep bir mücadele içerisinde, hep bir zorlukları aşarak,  engelleri aşarak yürüdük." dedi. 

Tüfenkci, AK Parti Adana il teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada,  1 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente geleceğini belirterek,  bütün Adanalıları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber olmaya davet etti.

Erdoğan'ın gelişinin Adana'nın gelişimi noktasında da farklı bir milat  olması temennisinde bulunan Tüfenkci, partinin de geleceği açısından kongrenin  şimdiden herkese hayırlı olmasını diledi.

Partide bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür eden Tüfenkci,  kongreyle yeni görev alacaklara da başarılar diledi.

Tüfenkci, AK Parti'nin insan odaklı bir yönetim anlayışıyla 15 yıldır  Türkiye'ye, bu millete hizmet ettiğini vurgulayarak, göreve gelinen ilk günden bu  yana aynı aşkla, şevkle ve heyecanla yola devam edildiğini kaydetti.

Tüfenkci, her kesimin sorunlarına el attıklarını, her kesime derman  olmaya çalıştıklarını ve Türkiye'nin birliğini, beraberliğini önceleyerek siyaset  yaptıklarını söyledi.

Geldikleri nokta itibariyle her alanda Türkiye'yi büyüttüklerine vurgu  yapan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Biz bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi  büyütmeye, refahımızı arttırmaya, gençlerimize iş bulmaya, aş bulmaya çalıştık.  Baktığımız zaman biz AK Parti olarak gerçekten de hep bir mücadele içerisinde,  hep bir zorlukları aşarak, engelleri aşarak yürüdük. Hatta kimi zamanlar şeytan  taşlamaktan neredeyse Kabe'yi ziyaret etmeye fırsatbulamadık.  İlk kuruluşumuzu  hatırlayanlar vardır. Ben de teşkilatlardan gelen biri olarak bu süreçleri  yaşadım. Türkiye'nin bu serüveninde teşkilatlar olarak hep içerisinde yaşadık."

"Afrin'de operasyonu başarıyla tamamladık"

Tüfenkci, 2002'den bu yana yaşanan zorlukları ve engel olunma  çabalarını anlatarak, "Biz o mücadelelerden geldik. 15 Temmuz hain darbe  girişimini yaşadık. Bu millete yaşatanlara Allah'a hamdolsun hesabını soruyoruz,  sormaya da devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla terör örgütlerinin yurt içi ve  dışında inlerine girildiğinin altını çizen Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün Allah'a hamdolsun Afrin'de operasyonu başarıyla tamamladık.

 Geçenlerde AvrupaParlamentosunda birileri kararlar çıkarttı ya 'sivillere, sivil  kayıpları' falan filan... 'Aman dikkat edin' diyenler esasında onlar gitsinler  bir bu operasyona baksınlar, bir tane sivil kayıp yok. Bir tane, Türk askeri  tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, sivil kayıp yok. Bir Doğu Guta'ya  bakamayanlar, Rakka'ya, Kobani'ye bakamayanlar gelip bugün maalesef yanlı ve  yanlış kararlarla Türkiye'yi yolundan döndürmeye çalışıyorlar. Türkiye onların  heveslerini kursaklarında bıraktı ve gerçekten de bu operasyonu başarıyla  tamamladı. Gidin başkalarının yaptığı operasyonlara bakın Halep'e bakın, Rakka'ya  bakın bir de Afrin'e bakın binalar bile sapasağlam duruyor."

Tüfenkci, harekatta sivillere büyük özen gösterildiğini, bundan  sonraki süreçte de insani yardımların yapılacağını aktararak,  Afrinlilerin  yeniden kentlerine dönmesi için gereken altyapıyı oluşturacaklarını ifade etti.

Tüfenkci, 2019'un Türkiye için çok çok önemli olduğunu, kendilerinin  2019 yılını önemsediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye'nin istikrarına, bekasına  yönelik önemli bir adım attıklarına değinen Tüfenkci, bürokrasinin hızlanması  adına bu sisteme geçildiğini söyledi.

Tüfenkci, yerel seçimlerin de önemine işaret ederek, yerel  yönetimlerde sağlayacakları başarılarla cumhurbaşkanlığı ve milletvekili  seçimiyle beraber Türkiye'yi 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaştırmış  olacaklarını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)