E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan yüz binlerce kişiyi etkileyecek karar---

Trump'tan yüz binlerce kişiyi etkileyecek karar

Trump'tan yüz binlerce kişiyi etkileyecek karar
23 Eylül 2018 - 18:25 borsagundem.com

Yeşil kartlılara karşı yeni bir hamleye girişen ABD yönetimi, sağlık, gıda veya lojman yardımı alanları oturum izninin dışında tutmayı hedefliyor

ABD hükümeti, ülkede yasal olarak oturum hakkı tanıyan 'green card' (yeşil kart) alabilmek için şartları zorlaştıracak yeni bir yönetmelik hazırladı.

Yönetmelik kapsamında sağlık, gıda veya lojman yardımı gibi devletin sosyal imkanlarından faydalanan kişilere 'green card' veya oturum vizesi verilmeyecek. Böylelikle birer 'yük' olarak görülen göçmenlerin ABD'ye girmesi engellenecek.

Yürürlükte olan kanunlar, sadece doğrudan para yardımı alan kişilerin 'green card' almasını yasaklarken, yeni yönetmeliğin kapsamı çok daha geniş.

Her yıl yüz binlerce kişi etkilenecek

Kararın birçok düşük gelirli göçmen aile için olumsuz sonuçlar doğuracağı düşünülüyor. ABD'de yasal olarak yaşayıp çalışma iznine sahip olmayı isteyen binlerce göçmen, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıkları halde sosyal yardımlardan feragat etmeye zorlanabilir.

Trump yönetimine göre bu karar yılda yaklaşık 382 bin kişiyi etkileyecek. Karar kapsamına başlıca ülkede geçici vizeyle oturan öğrenciler ve işçiler giriyor. Bazı durumlarda 'green card' verilmesi için göçmenlerden 10 bin dolarlık teminat da istenebilecek.

Yetkililer toplamda 447 sayfa uzunluğundaki yönetmeliğin, yoksulluk sınırının yüzde 15'inin altında, yani yıllık bin 821 dolardan (yaklaşık 11 bin 500 TL) az yardım alan kişilere uygulanmayacağını belirtiyor. Ancak uzmanlar, düşük gelirli ailelerin riske girmemek için hakları olan yardımları dahi bırakabileceğinden endişeleniyor.

Yönetmeliğin, normal prosedürü takip etmesi durumunda iki ayda yürürlüğe girmesi bekleniyor.(Euronews)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)