E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan 'silah satın' çağrısı---

Trump'tan 'silah satın' çağrısı

Trump'tan 'silah satın' çağrısı
08 Ocak 2018 - 17:12 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, yabancı ülkelere silah satış kurallarının gevşetilmesi için tüm diplomatlara silah satışlarına müdahil olma konusunda talimat vereceğini yazdı

ABD yönetimi, silah satışları için her daim devrede olmalarıyla bilinen ABD'li askeri ataşelere ve üst düzey diplomatlara bugüne kadarki çabalarının da ötesine geçerek silah satışlarının önemli oradan artması için talimat verecek.

Reuters'in görüştüğü ABD'li yetkililer, Başkan Donald Trump'ın 'Amerikan malı al ve aldır' politikası çerçevesinde en erken şubat ayında bir açıklama yapacağını söyledi. Açıklamada, yabancı ülkelerin Amerikan yapımı silah, cephanelik, teçhizat almalarına yönelik ihracat kurallarının gevşetilmesine için tüm hükümet çapında tam teşekküllü seferberlik ilan edecek.

ABD Başkanı'nın böyle bir talimat verme yetkisinin olduğunu belirten habere göre, Trump, savaş uçaklarından insansız hava araçlarına, savaş gemilerinden toplara uzanan silah satış seferberliğiyle 2016 seçim kampasındaki vaatlerinden birini —yurtdışına daha çok mal ve hizmet satarak son 6 yılın rekoru olan 50 milyar dolarlık ticaret açığını azaltma- tutabilmeyi hedefliyor. Trump aynı zamanda Çin ve Rusya'daki silah şirketleriyle kıyasıya rekabet içindeki Amerilen şirketlerinin baskısı altında.

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, plan kapsamında ABD'nin yabancı ülkelerdeki askeri ve ticari ateşelerinin seferber edilmesinin yanısıra Uluslararası Silah Ticareti Düzenlemeleri (ITAR) de elden geçirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Aydın09 Ocak 2018 00:12

    Savaş tamtamları dünya silahlanıyor.İnsanlar açlıktan ölürken milyarlarca dolar pazar , dünyanın en büyük pazarı silah pazarı yoksul ülkeler milyarlarda dolar harcayarak silahlanıyor.Ama hiç bir ülke savaşın çıkmasını da istemiyor.Kısacası dünyada satılan silahların en fazla % 5 i kullanılıyor.Savaş alanı olarak da Ortadoğu seçilmiş böyle yani sömürülen ülkeler.