E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan flaş Irak kararı---

Trump'tan flaş Irak kararı

Trump'tan flaş Irak kararı
06 Mart 2017 - 15:37 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün yeni bir seyahat yasağına imza atması beklenirken Irak ile ilgili bir gelişme yaşandı.

ABD'ye seyahat yasağı yeniden geliyor. Başkan Donald Trump'ın bu hafta içinde büyük bir ihtimalle bugün imzalaması beklenen yeni sehayat yasağı kararnamesinde bu kez Iraklılar yer almayacak.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Donald Trump büyük tepki gördüğü 7 Müslüman ülke vatandaşlarına vize yasağı uygulamasında ülke sayısını altıya indiriyor. Irak söz konusu listeden çıkarılıyor.

Reuters haber ajansı tarafındna geçilen bilgiye göre Beyaz Saray Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada İran, Libya, Suriye, Somali, Sudan ve Yemen’den oluşan 6 Müslüman ülkenin vatandaşlarının 90 gün boyunca ABD’ye seyahet etmesi yasaklandı.

Trump yönetiminin 27 Ocak tarihinde yürürlüğe koyduğu seyahat kısıtlamasının orijinal listesinden Irak’ın çıkarılma sebebi ise "Irak hükümetinin vize taraması, veri paylaşımı gibi yeni inceleme prosediürlerini benimsemiş olması ve terör örgütü IŞİD ile mücadelede ABD ile çalışmalarda bulunması" olarak açıklandı.

İMZA VE UYGULAMA FARKLI ZAMANLARDA OLACAK
Trump'ın daha önce hayata geçirdiği seyahat yasağı, bir federal yargıç tarafından durdurulmuştu. Gazete, Beyaz Saray'ın yeniden aynı sorunu yaşamamak için hukukçularla çalıştığını da sayfalarına taşıdı. Bu amaçla, ülkeye giriş yapan mülteciler arasında Hristiyanlara öncelik veren hükmün kaldırılması planlanıyor.

Wall Street Journal'a göre yeni yasağın imzalanması ile uygulanması arasında bir zaman aralığı olacak. Beyaz Saray, önceki uygulamada havalimanlarında yaşanan görüntülerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Trump'ın 27 Ocak'ta imzaladığı kararname, ikinci bir talimata kadar Suriyeli mültecilerin kabulünü de durduruyordu. Suriye, İran, Irak, Libya, Sudan, Yemen ve Somali vatandaşları ise vizeleri olsa bile ABD'ye alınmamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)