E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'la buluşanın hissesi geriliyor---

Trump'la buluşanın hissesi geriliyor

Trump'la buluşanın hissesi geriliyor
24 Şubat 2017 - 00:19 borsagundem.com

ABD'de Perşembe günü yöneticileri, Başkan Trump ile bir araya gelen imalat sektörü şirketlerinin hisseleri değer kaybı yaşadı. Yaşanan düşüşlere U.S. Steel hisseleri öncülük etti.

ABD'de imalat sektöründe bazı şirketlerin yöneticileri Perşembe günü Başkan Donald Trump ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bu şirketlerin hisseleri günün önemli bir bölümünü satış baskısı altında geçirdi.

Şirketlerin hisselerindeki düşüşü getiren unsur ise Trump'ın alt yapı harcamlaarına yönelik planının önümüzdeki yıla ve vergi reformunun yaz aylarının sonlarına sarkacağı yönündeki haberler oldu.

Toplantıya başlamadan önce Trump, "inanılmaz derecede kötü" olarak nitelediği ticari anlaşmaların ABD açısından dev açıklara neden olduğunu belirterek, Meksika ve Çin'e işaret etti. Trump ayrıca istihdam gücünü ABD dışına taşıyan şirketleri cezalandırma yönündeki tavrını yineledi.

Başkan konuşmasında Lockheed Martin Corp.'un CEO'su Marilyn Hewson'dan hükümete sattıkları F-35 savaş uçaklarının maliyetini düşürmesini ve bu yolla devletin 700 milyon dolar tasarruf etmeisni beklediğini dilegetirdi. Trump Hewson'un zorlu biri olduğunu ancak bunun tüm taraflar için en iyi çözüm olacağını dile getirdi.

Benzer yaklaşım General Electric Co. CEO'su Jeffrey Immelt ve Caterpillar Inc. başkanı Doug Oberhelman'a da sergilendi.
Bu gelişmeler sonucunda toplantıya katılan şirketlerin hisselerinde satış baskısı arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)