E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın yeni bütçe planı---

Trump'ın yeni bütçe planı

Trump'ın yeni bütçe planı
23 Mayıs 2017 - 08:42 borsagundem.com

Trump yönetimi savunmaya daha fazla harcama yapmayı planlarken, savunma dışı alanlara yönelik harcamalarda kesinti öngörülüyor

Küresel piyasaların yakından takip ettiği ABD Başkanı Donald Trump'ın bütçe planına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni bütçe planında önümüzdeki 10 yılda kamu harcamalarında 3,6 trilyon dolara varan kesinti öngörülüyor. Yeni mezunlar, çiftçiler ve alt gelir grubuna yönelik harcamaların düşürülmesini öngören teklif Salı günü açıklanacak.

Teklif, daha önce açıklanan vergi reformu ve birçok Cumhuriyetçinin de destek verdiği programların iptal edilmesine dayanıyor. Yeni bütçe planında savunma ve sınır kontrollerine yönelik harcamalar öne çıkarken savunma dışındaki yerel programlara daha az ağırlık verildiği görülüyor.

Trump bütçesinin savunma harcamaları ile ilgili yasal harcama tavanını kaldıracağı ve 2018 yılına kadar bu alandaki harcama bütçesine 54 milyar dolar ekleyebileceği belirtiliyor. Önümüzdeki 10 yıl boyunca da bu alanda yapılan harcamaların artması öngörülüyor. 

Trump'ın seçim kampanyası boyunca sıklıkla bahsettiği sınır kontroller konusunda da bütçede yer açması bekleniyor. Buna göre sınır kontrol faaliyetlerine 2,6 milyar dolar ayrılacak. Bu bütçenin 1,6 milyar dolarlık kısmı yeni sınır kontrol noktalarının inşa edilmesine harcanacak.

Savunma ve sınır kontrollerine yönelik oluşturulacak ek harcamalar için kaynak, savunma dışı programlarda gerçekleşecek kesintilerden sağlanacak. Trump gelecek yıl bu tip harcamalarda 54 milyar dolarlık kesinti yapmayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)