E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump'ın siyasetçilerden destek bulamama endişesi borsaları geriletti ---

Trump'ın siyasetçilerden destek bulamama endişesi borsaları geriletti

Trump'ın siyasetçilerden destek bulamama endişesi borsaları geriletti
17 Mayıs 2017 - 08:07 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı hakkındaki incelemeye son vermesi için görevden aldığı FBI direktöründen talepte bulunduğunu belirten haberler endişe yarattı

ABD borsa vadeli kontratları ve dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden aldığı FBI eski başkanından eski ulusal güvenlik danışmanı hakkındaki incelemeye son vermesini istediğini belirten haberlerin ardından sert geriledi. Söz konusu haberler Trump aleyhine hukukun engellenmesi gibi iddiaların gündeme gelip gelemeyeceğine dair soru işaretleri yaratırken, Trump'ın vaad ettiği ekonomiyi destekleyici politikalara siyasetçilerden destek bulamayacağı endişelerine yol açtı. S&P 500 vadeli kontratları Asya piyasalarındaki işlemlerde yüzde 0.5 eksiye geçti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.5 gerilerken, Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 0.4 düştü. Görevden alınan FBI Direktörü James Comey tarafından kaleme alınan raporu gören bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre Trump, Comey'den eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn ile Rusya'nın kurduğu ilişkileri mercek altına alan incelemeye son vermesini istedi. İlk olarak New York Times'da yer alan habere göre, Trump Comey'i görevden almasının ardından İslam Devleti örgütü hakkındaki gizli bilgileri Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile paylaştı. Beyaz Saray hızlı bir yazılı açıklamayla New York Times'daki haberi yalanladı. Açıklamada haberin "Başkan ile Comey arasındaki görüşmeyi doğru ve tam olarak yansıtmadığı" belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)