E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Gross yatırımcıları uyarıyor!---

Bill Gross yatırımcıları uyarıyor!

Bill Gross yatırımcıları uyarıyor!
07 Aralık 2016 - 16:46 borsagundem.com

Hisse senedi 'gurusu' olarak da tanınan Bill Gross Donald Trump'ın başkan seçilmesinin arından uzun vadede piyasa etkilerine yönelik değerlendirmelerede bulundu

BORSAGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER

Pacific Investment Management Company şirketinin ortak kurucularından olan ve hisse senedi 'gurusu' olarak da tanınan Bill Gross, bir açıklama yaptı ve yatırımcıları Donald Trump'ın başkan seçilmesinin negatif etkileri yönünde uyardı.

Trump'ın başkanlığıyla ilgili ilk endişeler açıklandıktan sonra, hisse senedi piyasaları çoğunlukla hareketli bir dalgaya kapılırken, seçim gecesi Dow Jones Industrial Average yüzde 5.5 ve S&P 500 endeksi de yüzde 3 artış yaşamıştı.

Bu arada devlet hisse senedi fiyatları da açıklanırken, seçimden sonra devlet tahvillerinde belirgin bir hareket yaşanmıştı. Bu arada Goldman Sachs ve Bank of America gibi bankalar da 2008 yılındaki finansal krizden sonra en yüksek seviyelere çıktı.

Fakat Bill Gross, Trump'ın Wall Street'e kısıtlayıcı düzenlemeleri gevşetmesi, vergi indirimleri ve altyapı iyleştirme projeleri konusunda umutları olanlara bir uyarısı var.

Bill Gross, Trump'ın yapacaklarının pek çok konuda borsa için iyi olduğunu söylerken, uzun vadede yatırımcıların dikkatli olmasını istedi ve Donald Trump'ın küreselleşme karşıtı politikalarının ticareti negatif etkileyebileceğini dile getirdi.

Her ne kadar Trump'ın seçim zaferinden sonra dolar yüzde 3'lük artış gösterse de, Bill Gross'a göre güçlü dolar ağırlıklı olarak küresel şirketlerin işine yaradı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)