E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın ekibine bir general daha---

Trump'ın ekibine bir general daha

Trump'ın ekibine bir general daha
08 Aralık 2016 - 03:50 borsagundem.com

ABD başkanlığına seçilen Trump, milyoner ve generallerden oluşturduğu ekibine bir asker daha sokuyor. Trump, İç Güvenlik Bakanlığına emekli general John Kelly'yi aday göstereceği bildirildi

ABD Başkanlığı'nı 20 Ocak'ta Barack Obama'dan devralacak olan Donald Trump, kabinesini şekillendirmeye devam ediyor. Kabinesini zenginler ve askerlerden oluşturmaya özen gösteren Trump, bir emekli generale daha görev veriyor.

ABD medyası, Trump'ın kabinenin önemli koltuklarından İç Güvenlik Bakanlığına emekli general John Kelly'yi getirmeyi planladığını duyurdu.

EPA'nın başına Oklahoma Başsavcısı Scott Pruitt'i getirecek

Donald Trump'ın bir başka önemli koltuk olan ABD Çevre Koruma Ajansının (EPA) başına da Oklahoma eyaleti Başsavcısı Scott Pruitt'i (48) getireceği öğrenildi.

Cumhuriyetçi parti üyesi Pruitt, fosil yakıtları desteklemesiyle bilinirken, Trump'ın petrol, doğalgaz ve kömür sektörlerinde üretimi artırma vaatlerini gerçekleştirmesine destek olacağı belirtiliyor.

Çin temsilciliğine Iowa Valisi Terry Branstad

Donald Trump'ın göreve başlamasının ardından Pekin büyükelçiliği için de Iowa Valisi Terry Branstad'ı aday göstereceği belirtildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in kişisel arkadaşı da olan Branstad'ın aday gösterilecek olmasına Çin tarafından da destek geldi.

Çin Dışişleri Bakanı Sözcüsü Lu Kang, Branstad'ın Çin halkının eski bir dostu olduğunu ve iki ülke ilişkilerine önemli destek sağladığını belirtti.

Trump'ın aday göstereceği kişilerin Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)