E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTrump yüksek petrol fiyatlarından OPEC'i sorumlu tuttu---

Trump yüksek petrol fiyatlarından OPEC'i sorumlu tuttu

Trump yüksek petrol fiyatlarından OPEC'i sorumlu tuttu
13 Haziran 2018 - 20:53 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, "Petrol fiyatları çok yüksek, arkasında yine OPEC var, bu iyi değil." dedi

ABD Başkanı Donald Trump, petrol fiyatlarının yüksek olmasından Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünü (OPEC) sorumlu tuttu.

Trump, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarının çok yüksek olmasına dikkati çekti.

"Petrol fiyatları çok yüksek, arkasında yine OPEC var, bu iyi değil." ifadesini kullanan Trump, nisan ayında da OPEC'i petrol fiyatlarını suni olarak yükseltmekle itham etmişti.

OPEC, petrol fiyatlarını önemli ölçüde düşmesinin ardından Kasım 2016'da üretimi kısma kararı almıştı. Birkaç kez uzatılan üretim kısma anlaşması, bu yılın sonuna kadar devam edecek.

AA muhabirinin derlediği verilere göre, Brent petrolün varil fiyatı, Kasım 2016- Haziran-2018 arasında yaklaşık yüzde 50 değer kazandı. Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle üretim artışına gitme konusunda görüşme yaptığı da biliniyor.

OPEC ve OPEC harici ülkelerin bakanlarının 22-23 Haziran'da Viyana'da bir araya geleceği toplantıda, üretime yönelik kararın kesinleşmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sanssiz adam13 Haziran 2018 22:06

    Bu trump 4 sene dunyayi sarsacak ama goz acip kapayana oda gidecek abd hegomanyasindan kurtulamayan dunya boyle sallanip durur sonuc su akar yolunu bulur bi sene iki sene olmadi bes sene bakiniz ornek soda hissesi muhtesem bir performans keske tüm hisseler boyle guclu olup helal parasini yatirani bu dalgasi buyuk denizde mutlu etse