E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump tehlikesi tüm dünyaya sıçradı---

Trump tehlikesi tüm dünyaya sıçradı

Trump tehlikesi tüm dünyaya sıçradı
11 Eylül 2018 - 11:57 borsagundem.com

“Korku: Beyaz Saray’da Trump” kitabıyla ABD’yi sarsan, Başkan’ı kızdıran gazeteci Bob Woodward, tehlikenin küresel boyuta ulaştığını söyledi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'de kıdemli gazetecilerden Bob Woodward ABD Başkanı Donald Trump hakkında yazdığı “Korku: Beyaz Saray’da Trump” isimli kitabı yayımladı, ortalık karıştı. Beyaz Saray’dan sert tepki gelirken, Trump kitabı “Saldırı yağmuru” olarak adlandırarak, yanlışlarla dolu olduğunu savundu.

Kitapta geçen iddialara göre Trump, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a suikast düzenlenmesini istedi. Woodward’a göre Trump, “Lanet herifi öldürelim! Suriye’ye girip hepsini öldürelim ”dedi. Beyaz Saray'ın eski ekonomik danışmanı Gary Cohn’un bu kararı engellemek için Trump’ın masasından bazı belgeleri çaldığı ileri sürüldü.

IVANKA İLE BAŞ STRATEJİST ARASINDAKİ GERGİNLİK

Kitapta ayrıca Trump’ın kızı Ivanka Trump ile Baş Stratejist Steve Bannon'un arasında tatsızlıklar yaşandığı bilgisi de yer aldı. Bannon, Ivanka Trump’a “Buranın etrafında istediğin gibi dolaşıp sorumlu olduğun gibi davranmıyorsun” demesinin üzerine Ivanka’nın, “Ben burada bir çalışan değilim, asla da olmayacağım” yanıtını verdiği belirtildi.

TRUMP EKONOMİK DURUMUMUZU TEHLİKEYE ATIYOR

The Guardian’a konuşan Bob Woodward kitabı hakkında sorulan soruya karşılık şunları söyledi: “Yazdıklarım gerçeklikten uzak değil, zaten bunu her gün izliyoruz. Trump’ın davranışları ulusal güvenliğimizi tehlikeye atıyor, bu tehlike de tüm dünyaya sıçrıyor. Ekonomik durumumuzu da tehlikeye atıyor. Biliyorsunuz insanların yüzde 99.9’u ‘Yapma… Gümrük vergileri işe yaramayacak’ dedi ama, Trump bu yorumları meydan okuma olarak algıladı. Durmadı, daha çok üstüne gitti.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)