E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, sıfır tolerans politikasındaki değişikliği imzaladı---

Trump, sıfır tolerans politikasındaki değişikliği imzaladı

Trump, sıfır tolerans politikasındaki değişikliği imzaladı
21 Haziran 2018 - 02:00 borsagundem.com

Yasa dışı yollarla ABD'ye giren çocukların ebeveynlerinden ayrılmasına yol açan 'sıfır tolerans' politikası, kafeslerde tutulan çocukların görüntülerinin yayınlanmasıyla büyük tepki çekmişti. Trump, 'sıfır tolerans'ta değişiklik için imzayı attı

ABD Başkanı Donald Trump, güney sınırından yasadışı yollarla ülkeye giren çocukların ebeveynlerinden ayrılmasına yol açan "sıfır tolerans" politikasında değişikliğe gitti.

Kafes benzeri tutukevlerinde tutulan çocukların yürek burkan haberlerinin ardından gelen tepkiler üzerine geri adım atan Trump, bu çocukları ailelerinden ayırmamak için bir kararname imzalayacağını söyledi.

Beyaz Saray'da İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen ve başkaca kritik yetkililer yaptığı toplantı sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan Trump, "Önleyici ve eminim ki nihayetinde yasayla da uygun hale getirilecek bir şeyler yapacağım" dedi.

İMZAYI ATTI

Bu açıklamanın ardından kısa bir süre sonra ABD lideri, yasadışı yollarla ülkeye giren ailelerin bir arada tutulmasını öngören kararnameyi imzaladı. İmza töreninde konuşan Trump, "Bu, aileleri bir arada tutmaya ilişkin. Ayrılan aile manzarasından hoşlanmıyorum" dedi.

MELANIA TRUMP DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

ABD'nin First Lady'si Melania Trump da ülkeye yasa dışı giren ebeveynler ile çocukların birbirinden ayrılmasıyla sonuçlanan "sıfır hoşgörü" politikası ile ilgili tepkisini göstermiş "kalbiyle de yönetilen bir ülke olmamız gerekiyor" ifadesini kullanmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)