E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump piyasaları salladı---

Trump piyasaları salladı

Trump piyasaları salladı
11 Ocak 2017 - 22:03 borsagundem.com

ABD yeni Başkanı Donald Trump'ın ilk basın toplantısı piyasalara inanılmaz bir volatilite getirdi

ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump koltuğuna oturmadan önce ilk basın açıklamasını yaptı. Meksika’daki yatırımlarını ABD’ye taşıyan otomobil firmalarının aldıkları kararla son derece mutlu olduğunu söyleyen Trump, Rusya ile ilgili gelen soruya “Putin beni seviyorsa bu kötü bir şey değil. Putin’le iyi anlaşmak için şansım var.” yanıtını verdi.

İstihdam konusunda ise en büyük istihdamı sağlayan insan olacağım diyen Trump şirketlerin yönetimini çocuklarına bıraktığını açıkladı. Meksika sınırına ise duvar örmekte kararlı görünen Trump duvarın örüleceğini ve daha önce de söylediği gibi bedelinin Meksika’ya ödettirileceğinin altını çizdi.

Son yaşanan “Hackleme” olaylarına ise bir çok siber tehdit ile karşı karşıyayız ve bunun için gerekli önlemler alacağız yorumunda bulundu. Açıkçası para ve mali politikalarla ilgili yorumlarda bulunmayan Trump bu haliyle bile piyasalara inanılmaz bir volatilite getirdi.

Konuşmasına başladığı andan itibaren paritelerde ani yön değişimleri ve keskin fiyatlamalar yaşandığına şahit olduk ancak piyasanın son hareketi Dolar satmak oldu. 102.90’lara kadar yükselen Dolar endeksi Trump’ın konuşması sonrası 101.20’lere kadar geriledi. Güvenli liman özelliği ile öne çıkan Altın 1177 bölgesine kadar geriledikten sonra gelen yükselişle birlikte 1195 üzerine tırmandı.

FOREX KOÇU'NUN DİĞER ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)