E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Nükleer silah kullanmaya hazırız---

Trump: Nükleer silah kullanmaya hazırız

Trump: Nükleer silah kullanmaya hazırız
04 Eylül 2017 - 16:55 borsagundem.com

Kuzey Kore'nin nükleer denemesinin ardından gerilim tırmanmaya devam ediyor. Japonya Başbakanı Abe ile konuşan Trump, "ABD geleneksel ve nükleer imkanlarını korumaya hazır" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump Kuzey Kore'nin dünyayı ayağa kaldıran hidrojen bombası denemesinin ardından sert açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Trump ABD'nin topraklarını ve müttefiklerini tüm diplomatik önlemlerle geleneksel ve nükleer imkanları kullanarak koruma yükümlülüğünü teyit etti" dendi.

Dün 6.3 büyüklüğünde depreme sebep olan hidrojen bombası denemesinin ardından Güney Kore, Kuzey Kore'nin yeni bir füze testine hazırlandığına dair işaretler tespit ettiklerini bildirmişti.  Bakanlık yetkilisi Chang Kyung-soo, sıradaki füze denemesinin 'kıtalararası balistik füze' olabileceğini düşündüklerini söylemişti.

Güney Kore Savunma Bakanı bir açıklama yaparak, "Artık konuşmak yerine askeri karşılık vermenin zamanı geldi" ifadelerini kullanmıştı.

 ABD Savunma Bakanı Mattis, "ABD'ye veya müttefiklerimize yönelik tehdit olursa çok sert askeri karşılık vereceğiz" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa aytekin 04 Eylül 2017 23:47

    amerikanın yapmadığını nerden bilelim 1950 li yılları yaşayan yapmacık bir ülke

  • Saygilarimla04 Eylül 2017 21:13

    Ulen tam borsadan para yapmaya baslamistin, ne nukleeri yauw. Hepimiz kardesiz lutfen ama olmuyor

  • dogukan 04 Eylül 2017 19:09

    Eger o sari adam bi cilginlik yaparsa borsa tamamiyla batar

  • Cem04 Eylül 2017 18:07

    Silah kullanma çözüm değildir. İki tarafta çok zarar görür. En iyi çözüm ekonomik baskı dir. Silahlar konuştuğu zaman nukleer silahlardan bahsediliyor ki, ,ülkeler geri gider ekonomik boyutu da yıkıcı olur

  • hayat04 Eylül 2017 18:06

    Kuzey Kore bir şeytan devletidir. Eline bir şey geçmeyecek olan bu denemeler şeytanın fikridir. Amaç dünyaya tekrardan bir düzensizlik vermek...

  • hayat04 Eylül 2017 17:56

    Bu sefer Abd ye fırsat verilmemeli. Kendini bir şey zannediyor!

  • ersoy04 Eylül 2017 17:43

    borsaların sonu geldi.

  • Dermanım Ol04 Eylül 2017 17:34

    Bu sarı tonton ABDdeki iç çatışmaların ve huzursuzluğun iyi farkında. Şimdi milletinin dikkatini dış işlerine çevirmeye çalışıyor. Yani bu kuzey kore gerginliği eline bir fırsat geçti. Bir çılgınlık yaparsa şaşırmayınız derim....

  • D.demirkan 04 Eylül 2017 17:14

    SİLAH DENEMEK İÇİN ÇOK GÜZEL BAHANE ADİ HERİF.TIPKI CORÇ BUŞUN SADDAMIN KİTLE İMHA SİLÂHLARI YALANI.SİZİN GİBİ ŞEREFSİZ LERDEN BU DÜNYAYA RAHAT YOK.ABD TEK BAŞNA SÜPER GÜÇ OLMAMALI.