E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump Maliye Politikasında Belirsizlik Yaratıyor---

Trump Maliye Politikasında Belirsizlik Yaratıyor

Trump Maliye Politikasında Belirsizlik Yaratıyor
12 Şubat 2017 - 23:29 borsagundem.com

FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer Trump yönetiminin maliye politikalarında büyük belirsizlik yarattığını söyledikten sonra FED’in tam istihdam ve %2 enflasyon hedefine bağlı olarak çalışmaya devam edeceğini ekledi.

FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer Trump Yönetimi’nin maliye politikalarında büyük belirsizlik yarattığını söyledikten sonra FED ’in tam istihdam ve %2 enflasyon hedefine bağlı olarak çalışmaya devam edeceğini ekledi.

Cumartesi günü Warwick ekonomi zirvesine katılan Fischer Dodd-Frank yasasının tamamen ortadan kaldırılacağını düşünmediğini, banka sermaye yükümlülüklerinin ciddi oranda aşağı çekilmesini beklemediğini söyledi.

“Ne olacağı konusunda büyük bir belirsizlik var. Kimsenin bildiğini de zannetmiyorum. Bu süreç hem kongreyi hem yönetim ekibini içeriyor. “

“An itibarı ile kanunla bize verilen görevimize yani tam istihdam ve %2 enflasyon hedefine uyumlu çalışıyoruz.”

Ayrıca Dodd-Frank yasasının tamamen kaldırılmasındansa birtakım değişikliklerle devam edebileceğini ekledi.

“Bence bir bütün olarak Dodd-Frank ortadan kaldırılmayacak, ayarlamalar yapılabilir. Banka sermaye yükümlülükleri ciddi oranda azaltılırsa sistemin güvenliği tehlikeye düşer. Umarım bu gerçekleşmez.”

Fischer ayrıca yöresel bankalar üzerindeki yüklerin azaltılabileceğini düşündüğünü söyledi.

Fischer, FED banka düzenleyicisi Daniel Tarullo’nun istifa edeceğini açıklamasından bir gün sonra konuştu.

Trump geçtiğimiz hafta 2008 finansal krizinden sonra çıkarılan bankacılık düzenlemelerinin incelenmesini istemiş, bunun neticesinde de banka hisseleri yükselmişti. Daha az düzenleme daha çok bankacılık karı.

FED açıktan Trump’a karşı pozisyon almaya başladı. Önce bu sene içerisinde 2 veya 3 faiz artışından bahsedildi. Şimdi de FED yetkilileri Trump yönetiminin belirsizlik yarattığını söylüyor. Piyasa yatırımcıları ise şimdilik Trump yönetiminden memnun:

Kaynak:Reuters

Grafik: SPY ve XLF Finansal sektör karşılaştırma, Google Finance

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)