E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump küresel piyasaları sarstı---

Trump küresel piyasaları sarstı

Trump küresel piyasaları sarstı
19 Haziran 2018 - 08:45 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni gümrük tarifeleri tehtidi Çin ve Asya borsalarını vurdu

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithal ürünlere yeni gümrük vergileri getirmekle tehdit etmesiyle Çin hisselerindeki satış baskısı Asya borsalarını dört ayın dip seviyesine çekti.
Çin, ABD'nin Cuma günkü gümrük vergisi adımına karşılık olarak, ABD'den ithal edilen ve değeri 50 milyar dolar olan ürünlere gümrük vergisi getirme kararı alırken, Trump da dün değeri 200 milyar dolar olan Çin'den ithal ürünlere yüzde 10 gümrük vergisi getireceğini açıkladı. Trump Çin'in, ABD'nin son adımına karşılık gümrük vergilerini tekrar artırması halinde "bu adıma, 200 milyar dolarlık başka ürünler üzerinde ilave gümrük vergileri uygulayarak karşılık vereceğiz" dedi.
Çin, ABD hükümetinin Çin ürünlerine yönelik gümrük vergilerinin listesini yayınlaması halide "niteliksel" ve "niceliksel" önlemler alacağı konusunda uyardı. Ticaret sürtüşmeleri, finansal piyasaların güvenini sarsarken; yatırımcılar ve işletmeler, ticaret savaşının küresel büyümeye zarar verebileceğinden giderek daha fazla endişe duyuyorlar Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi Çin hisselerindeki düşüşün etkisiyle yüzde 1'den fazla kayıpla Şubat başından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Endeks şimdi yüze 0.95 ekside bulunuyor.
Şanghay Composite endeksi yüzde 1.9 ve Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 2 geriledi. 

DÖVİZ

Dolar, Trump'ın Çin'e yeni gümrük vergileri getirme tehditlerinin dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki artan ticaret savaşına ilişkin endişeleri artırmasının ardından yen karşısında Asya piyasasındaki ilk işlemlerde geriledi. Yen dolar karşısında yüzde 0.47 artışla 110.02'ye yükseldi.
Yuan ABD ve Çin arasındaki devam eden ticaret anlaşmazlığının etkisiyle dolar karşısında
6.4660 ile beş aydan uzun sürenin en düşük seviyesine geriledi.

PETROL

Petrol fiyatları OPEC ve Rusya'nın 2017'den bu yana arz kısıntına gitmesinin ardından kademeli olarak üretimi artıracağı beklentileriyle geriledi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.6 düşüşle 74.90 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları zayıf seyir izleyen dolar ve Asya borsalarındaki düşüşün etkisiyle yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.3 artışla 1,281.45 dolara yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)