E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump konuşması öncesinde değerlendirme---

Trump konuşması öncesinde değerlendirme

Trump konuşması öncesinde değerlendirme
28 Şubat 2017 - 16:48 borsagundem.com

Trump konuşması öncesinde ABD büyüme verileri beklenti altında geldi. Konuşamada ise ithalat vergisinin ön planda olması bekleniyor

ABD verileri açıklandı. 4.çeyrek büyümesi yukarı yönlü revize edilmedi ve %1,9 olarak kaldı. Kişisel tüketim verisinde beklentilerin (%2,6) üzerinde %3,0 bir artış görüyoruz. Core PCE %1,3’ten %1,2’ye
revize edildi. Veri dolar hafif negatif, hisse senetleri ve altın hafif pozitif olarak değerlendirilebilir. Veri haricinde bakıldığında ise son birkaç saatte hisse senetleri üzerinde aşağı yönlü baskı devam ediyor. Trump konuşması ile ilgili belirsizlik, dolar pozitif, Hisse senetleri negatif etki yapıyor.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin’in bugün yaptığı açıklamalar Donald Trump’ın Fox TV röportajından daha önemli detaylar içeriyordu. Mnuchin, “Border tax (ithalat vergisi)” ile ilgili olarak, Nisan ayında yayımlanacak olan ve ABD Hazinesi tarafından hazırlanan dış ticaret raporunun önemli olduğunu belirtti. Bu raporda yer alan Çin ve diğer ülkeler ile ilgili analizlere bağlı olarak “border tax” konusunda Kongre’ye tekilf sunabilecekleri anlaşılıyor. Bu durum Trump’ın akşam yapacağı konuşmasında “border tax” konusuna değinmeyebileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor ve hisse pozitif/dolar negatif senaryoyu kuvvetlendiriyor. Ancak böyle bir olasılığın gerçekleşmesi için Trump’ın kurumlar vergisinde indirim ile ilgili bir açıklama yapması şart görünüyor.

Ak yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)