E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump ikinci planını devreye sokabilir---

Trump ikinci planını devreye sokabilir

Trump ikinci planını devreye sokabilir
12 Ekim 2017 - 13:17 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, NAFTA görüşmeleri başarısız olursa Kanada ya da Meksika ile ikili anlaşmalar yapmaya açık olduğunu söyledi

ABD Başkanı Donald Trump ABD, Kanada ve Meksika arasındaki Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) revize edilmesi için üçlü anlaşmaya varılamadığı takdirde, Kanada ya da Meksika ile ayrı ayrı yapılacak ticaret anlaşmalarına açık olduğunu söyledi. NAFTA'nın revize edilmesi için yapılan üçlü görüşmelerin ilk turu 21 Ağustos'ta Washington'da sona ermişti.
Meksika ile NAFTA görüşmeleri başarısız kalırsa, Kanada ile serbest ticaretin devamını düşünüp düşünmediği sorulan Trump, "Elbette, kesinlikle. (İki ülkeden) biriyle ya da diğeriyle anlaşmaya varamayabiliriz. Ama bu arada diğeriyle anlaşma yaparız" dedi. Trump, her üç ülkeye de faydalı olabilecek "çok yaratıcı" bir anlaşmanın mümkün olduğunu sözlerine ekledi. Trump, bu açıklamaları dün Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Beyaz Saray'daki görüşmesinden sonra yaptı. Trudeau, Washington yakınlarında NAFTA'nın revize edilmesi için yapılan üçlü görüşmelerin yeni turu başlarken, NAFTA'nın yararlarını vurgulamak için Washington'da bulunuyordu. Trudeau'ya Trump'un açıklamaları sorulduğunda, 1994 tarihli anlaşmanın modernize edilmesi konusunda hâlâ iyimser olduğunu belirtti. Trudeau, "NAFTA'ya hâlâ inancım var... Bu yüzden her şeye hazırız ve Kanada'nın çıkarlarını korumak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Trudeau, Kanada'nın Trump'ın beklenmedik tavırlarının "farkında olduğunu ve bunlara hazır olduğunu" belirtti ancak hükümetinin "iyi bir anlaşmaya varma yolunda dikkatli, mantıklı" bir şekilde çalışacağını söyledi. Trudeau ile buluşmasında Trump, NAFTA'nın sonunun gelip gelmediği sorusuna "Bakalım, göreceğiz" dedi. "Bir anlaşma yapabiliriz de yapamayabiliriz de. İhtiyacımız olan değişiklikleri yapıp yapamayacağımızı göreceğiz. Biz işçilerimizi korumak zorundayız; haklı olarak Başbakan da (Trudeau) Kanada'yı ve kendi halkını korumak istiyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)