E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTrump: Fed'in faiz düşürmesini isterim---

Trump: Fed'in faiz düşürmesini isterim

Trump: Fed'in faiz düşürmesini isterim
21 Kasım 2018 - 09:51 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, "Fed'in faizi düşürdüğünü görmek isterim" dedi

ABD başkanı Donald Trump Salı günü bir kez daha ABD merkez bankası Fed hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Trump, ekonomi ve finans piyasalarının durumu hakkındaki soruya verdiği yanıtta, Fed'in faizi düşürdüğünü görmek istediğini söyledi.

Trump, Beyaz Saray'ın dışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Fed'i daha düşük faizle görmek isterim. Faizlerin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Diğer başkasına nazaran Fed ile çok daha fazla sorunumuz var," dedi ve "Teknoloji hisselerinde biraz sorun olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ABD merkez bankası Fed'in gelecek ay gerçekleştireceği politika toplantısında gösterge faizi bu yıl dördüncü kez yükseltmesi bekleniyor. Ancak faiz artırım olasılığı, konut piyasasında son dönemde görülen soğuma işaretlerinden dolayı bir miktar azaldı. Öte yandan, ABD merkez bankasının 2019 yılında üç kez daha faiz artırımına gitmesi öngörülüyor.

Bazı yatırımcılar, Dow Jones Endeksi'nin Salı günü bu yılın kazancını geri vermesine neden olan sert satış dalgasının gelmesinde Fed'in faiz artırımlarını sorumlu tutuyor.

Trump daha önce defalarca Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmasını eleştirmiş ve 10 Ekim'deki açıklamasında Fed'in "kafayı yediğini", ertesi günü ise Fed'in hisse senedi piyasasında düzeltmeye yol açtığını kaydetmişti. Nihayetinde, Trump, Fed'in "büyük bir tehdit" olduğunu, zira faizleri çok hızlı artırdığını belirtmişti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)