E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump Fed başkanı tercihini bugün açıklayacak---

Trump Fed başkanı tercihini bugün açıklayacak

Trump Fed başkanı tercihini bugün açıklayacak
02 Kasım 2017 - 07:27 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, öğleden sonra yeni Fed Başkanı'nı açıklayacak. Trump'ın güvercin olarak bilinen Powell'ın ismini açıklamasına kesin gözle bakılıyor

Dünya ekonomisinin en önemli aktörlerinden Fed’in başına kimin geçeceği bugün belli oluyor. Fed’in para politikası, Amerikan ekonomisi, doların değeri, küresel sermaye akışları gibi birçok açıdan büyük önem taşıyan bu seçimi ABD Başkanı Donald Trump öğleden sonra açıklayacak.

Fed'in yeni başkanı, Predict It’teki güncel oranlara göre yüzde 83 Powell olacak. Wall Street Jorunal'ın haberine göre de, Trump Fed başkanlığı için Fed Guvernörü Jerome Powell'ı aday seçti.

Powell, Yellen ile aynı çizgide

Powell, Trump’ın ekonomi hedeflerini destekleyen bir isim. Daha önceleri ABD Hazine Bakanlığı’nda görev yapan Powell’ın finans alanında özel sektör deneyimi de bulunuyor. Para politikası açısından şu anki başkan Janet Yellen ile aynı çizgide olan Powell’ın piyasalarda büyük bir dalgalanmaya yol açması beklenmiyor.

Yellen tarihe geçecek

Powell, beklentiler doğrultusunda Fed'in yeni lideri seçilirse, Yellen başkanlık koltuğuna 3 Şubat 2018 tarihinde veda edecek. Fed'in siyasetten bağımsız bir kurum olarak görüldüğü ülkede, Yellen'in ikinci başkanlık dönemi için atanmaması, nadir yaşanan bir durum olarak tarihe geçecek. Yellen 1979’da Jimmy Carter’ın William Miller’ı Paul Volcker ile değiştirmesinden sonra ikinci bir dönem için atanmayan ilk Fed Başkanı olacak.

Buna karşın, Yellen isterse Fed'in yönetim kurulu üyeliğini 31 Ocak 2024 tarihine kadar sürdürebilecek.

WSJ: Trump Fed başkanlığı için Powell'ı seçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)