E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTrump bugün resmen başkan oluyor---

Trump bugün resmen başkan oluyor

Trump bugün resmen başkan oluyor
20 Ocak 2017 - 16:51 borsagundem.com

TSİ ile 20:00'da yemin edecek olan Trump'ın sonrasında yaklaşık 20 dakikalık bir konuşma yapması bekleniyor

TCMB Sıkılaştırmaya Devam Ediyor
TCMB Salı günü TL likiditesini düzenlemek amacıyla döviz swap opsiyonları kullanacağını açıklamıştı. Merkez Bankası açtığı ihalelerdeki TL faizini yüzde 8'den 8.50'ye çekmesinin ardından bugünkü ihalede TL faizini yüzde 9'a çıkardı. Merkez Bankası dolar faizini ise yüzde 0.75'te tuttu.
Anayasa Görüşmelerinde İkinci Tur
Anayasa değişikliği görüşmelerinde dün 4 madde kabul edildi. HDP'li ve AKP'li vekiller arasında çıkan kavga mecliste tansiyonu yükseltti. Bugün ise 18 maddelik anaysa değişikliği paketinin son 7 maddesi oylanıyor. Yedi maddenin oylanmasının ardında paketin tümünün oylanmasına geçilecek.

Başbakan Yardımcısı şimşek Davos'ta Konuştu
Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye'de bir döviz krizi yaşanmadığını liranın politik nedenlerden baskı altında kalmasına karşılık ise Merkez Bankası'nın cevap verdiğini ifade etti. Merkez Bankası'nın muhtemelen sıkılaştırmaya devam edeceğini ifade eden Şimşek anayasa değişikliği konusunun netleşmesinin ardından Türkiye'nin tekrar yoluna döneceğini savundu.

Trump ABD'nin 45. Başkanı Oluyor
Trump bugün ABD'nin 45. Başkanı olarak görevi Obama'dan devralıyor. TSİ ile 20:00'da yemin edecek olan Trump'ın sonrasında yaklaşık 20 dakikalık bir konuşma yapması bekleniyor. ABD Başkanları genel olarak yemin töreninde genel vizyonlarından bahsediyorlar ancak Trump'ın özellikle maliye politikası ile ilgili bazı sinyaller vermesi piyasada sert fiyatlamalar yaratabilir.

EURUSD
Fed Başkanı Yellen konuşmasında kademeli faiz artışı söylemini yenilerken ekonominin fazla ısınmasına izin veremeyeceklerini belirtti. Dün açıklanan istihdam verisi de mevcut iyileşmenin devam ettiğini gösteriyor. Ücretlerdeki artış ile de beraber FED ekonominin fazla ısınmasına izin vermek istemiyorsa faiz artışı sürecini hızlandırmak durumunda. Bugün piyasanın odağında ise Trump'ın görevi devralması öncesinde dolar bazlı yükselişle beraber kurda bir miktar geri çekilme yaşanddı. 1.0630 desteğine yakın seyreden kurda bu hareketin bu seviyenin altına sarkması halinde 1.0600 seviyesi takip edilebilir. 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 1.0560 bölgesinin altında kapanışlar görmemiz durumunda satış baskısı hacmini artıracaktır. 1.0560 seviyesinin altında 1.0510 desteği takip edilebilir. Toparlanmalarda ise 1.0680-1.0720 dirençlerinde hareket hız kesebilir.

USDTRY
İki günlük yükseliş hareketinin ardından değerli metalde yatay seyrin hakim olduğu bir gün yaşıyoruz. Dün akşam konuşan Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artışlarının kademeli olacağını belirtmesi ve beklenenden daha güvercin konuşması gelişen ülke para birimleriyle birlikte TL'ye destek olan gelişmeydi. Diğer taraftan Davos'ta konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın Türk Lirası'nı desteklemek adına yaptığı bir dizi müdahaleye rağmen Türkiye'nin döviz krizi yaşadığına dair iddialarını reddetmesi günün önemli gelişmesiydi. Teknik olarak baktığımızda ise kurun yükseliş trendi içerisindeki hareketine devam ettiğini görüyoruz. Bu yükseliş trendinin devamında özellikle 3,84 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması oldukça önemli. Haftalık kapanışın 3,84'ün üzerinde olması durumunda önümüzdeki hafta sırasıyla 3,87 ve 3,92 hedefli fiyatlamalar görebiliriz. Olası geri çekilmelerde ise 3,79 ve 3,74 destekleri önemini koruyor.

GBPUSD
İngiltere'de Aralık ayı perakende satışlar verisi son 4 yılın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. İngiltere ekonomisinin itici gücü tüketici harcamalarının enflasyondaki hızlı yükselişle azalması düşüşün ana nedenlerinden biri olarak gözüküyor. Perakende satışlar Aralık ayında yüzde 1.9 gerilerken yıllık bazda artış yüzde 4.3 oldu. Merkez Bankası Başkanı Carney hafta başında tüketici davranışlarını yakından izleyeceklerini ve reel gelirdeki düşüşün olası negatif etkileri konusunda uyarmıştı. ABD tarafında ise tüm piyasanın odağında ABD'nin 45. Başkanı olacak olan Trump'ın görevi devralması var. Trump'ın Başkan olaarak yemin ettikten sonra yapacağı konuşma kurda etkili olabilir. Kurda ise hareket 1.23 seviyesinin altında fiyatlanıyor. Satıcılı seyrin devamında 1.2250-1.2200-1.2150 destekleri takip edilebilir. Hareket yukarı yönlü ivme kazanabilirse 1.2300-1.2370-1.2410 dirençleri gündeme gelebilir.

BRENT
Petrol fiyatları haftanın son işlem gününde hafif alıcılı bir görüntü sergiliyor. Piyasada gözler hafta sonu gerçekleştirilecek olan toplantıya çevrilmiş durumda. OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan 11 ülke hafta sonu Viyana'da bir araya gelecek. Toplantının konusu ise üretim kotaları ve bu kotaları denetleyecek olan İzleme Komitesi'nin oluşturulması. Komite'nin önemi bir hayli büyük çünkü daha önceki anlaşmalarda ülkeler, anlaşmaya aykırı olarak belirlenen seviyelerin üzerinde üretim gerçekleştirmişti. Bu açıdan komite toplantısı önemli olacaktır. Ayrıca üretici ülkeler piyasalara, anlaşma şartlarına sadık kaldıkları yönünde mesajlar da vermek isteyebilir. Görüşmelerin dikkatle takip edilmesi gerekkiyor. Yaşanabilecek gelişmelere göre de piyasa açılışında gap'li fiyatlamalar görebiliriz. Teknik olarak ise Brent petrolün 54 dolar desteğinden uzaklaştığını görüyoruz. Alıcılı seyrin devamı için 55 doların üzerinde kalıcılık sağlanması lazım. Hareketlilik buranın üzerine çıkarsa 55.30-55.75-56.00 seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise ana destek 54 dolar seviyesi.

ALTIN
Dolar endeksinde yaşanan yukarı yönlü hareket ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş ile birlikte altın fiyatlarında satıcılı bir seyrin olduğunu görüyoruz. Gün içerisinde veri akışı bakımında altın fiyatları üzerinde etkili olacak önemli bir veri bulunmazken, gözler bu akşam yemin edecek olan 45. ABD Başkanı Donald Trump'ın konuşmasına çevrilmiş durumda. Trump'ın konuşmasında özellikle küresel riskleri yükseltici sert söylemlerde bulunması durumunda altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenme görebiliriz. Teknik olarak baktığımızda ise değerli metalde yaşanan geri çekilmeye rağmen yükseliş trenddi içerisindeki hareketin devam ettiğini söyleyebiliriz. Bu kısa süreli geri çekilmede 1191 ve 1187 dolar destekleri ön plana çıkıyor. Özellikle 1187 dolar desteğinin altında kalıcı fiyatlamalar görmememiz durumunda, değerli metalde yükseliş isteği devam edecektir. Yaşanan bu yükselişlerde ise 1208 ve 1220 Dolar dirençleri oldukça önemli.

Işık Menkul Değerler A.Ş.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)