E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump Amerikan şirketlerine uyarısını yineledi---

Trump Amerikan şirketlerine uyarısını yineledi

Trump Amerikan şirketlerine uyarısını yineledi
05 Aralık 2016 - 07:57 borsagundem.com

Trump, işlerini yurtdışına taşıyan Amerikan şirketlerini yine uyardı

Amerika'nın Sesi internet sitesinde yayınlanan haber şöyle;
Amerika'da başkan seçilen Donald Trump, Amerikan şirketlerini, faaliyetlerini yurtdışına taşıyıp, sonra da ürünlerini geri Amerika'da satmaya çalışmaları halinde yüzde 35 vergi ödemek durumunda kalacakları yönünde uyardı.

Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Amerikalı işletmelerin önündeki vergi ve mevzuat yükünü 'önemli ölçüde azaltmayı' planladığını söyledi. Ancak Trump, 'çalışanlarını işten çıkaran, başka bir ülkede yeni bir fabrika ya da tesis açan ve sonra da ürününü bir karşılık ya da bedele maruz kalmadan geri Amerika'da satacağını düşünen şirketlerin bunda yanıldığını' belirtti.

Görevine 20 Ocak'ta resmen başlayacak olan Trump, başka ülkelerde üretilen ürünlere uygulanacak sınır vergisinin, işleri yurtdışına taşımayı mali açıdan zor hale getireceğini kaydederek, şirketlere hitaben, 'çok pahalıya mal olacak bir hata yapmadan önce uyarılmış olun' ifadesini kullandı.
  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)