E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTranstürk Holding’den iddialı yatırımlar---

Transtürk Holding’den iddialı yatırımlar

Transtürk Holding’den iddialı yatırımlar
25 Ekim 2016 - 17:11 borsagundem.com

Faruk Süren’in imtiyazlı hisselerini devretmesinden sonra Transtürk Holding, yeni yönetimini, şirketin yeni vizyonu ve kurumsal kimlik yapılanmasını oluşturdu.

Transtürk Holding Faruk Süren ve ailesinin kontrolünden tamamen çıktıktan sonra yeni yönetimini, şirketin yeni vizyonu ve kurumsal kimlik yapılanmasını oluşturdu.

Holding SPK'ya başvurarak sermaye azaltımı ve artırımı ile mali yapısını düzeltmeye yönelik hamlesini yaptı. Aldığımız bilgilere göre yeni yönetim faaliyet alanını daraltarak bundan sonrası için savunma sanayi, ar-ge, eğitim ve bakım hizmetleri alanlarına yatırım yapma kararı aldı.

Transtürk geçtiğimiz hafta Ocean Su Teknolojileri Sanayi Anonim Şirketi'nin kuruluşunu yaptıktan sonra 25 Ekim 2016 Salı günü Bursa merkezli teknoloji ve inovasyon şirketi Teknotasarım'ın % 30 hissesini satın alındığını duyurdular.

DENİZ SUYUNU KULLANIM SUYUNA ÇEVİRİYOR

Kulislerde konuşulanlara göre Ocean Su Teknolojileri A.Ş. ülkede çok önemli bir boşluğu doldurmaya talip. Gittikçe gelişen teknecilik ve denizcilik sektöründe deniz suyunu kullanım suyuna çeviren ters ozmos teknolojisinde Türkiye'de pazar lideri olan bir şirketin watermaker (suyapıcı) teknolojisi ve ürününü bünyelerine katmışlar. Ayrıca şirket turistik tesisler için deniz suyunu kullanım suyuna çeviren ve hem çevreci çözümler üretecek hem de tasarrufa yönelik araçların ithalatını ve imalatını gerçekleştirecek.

Teknotasarım A.Ş. ise Bursa'da özellikle otomobil endüstrisinde yönelik ürettiği patent ve faydalı modeller ile TÜBİTAK, KOSGEB ve muhtelif birçok araştırma-geliştirme fonundan faydalanan ve know-how ihracatı da yapan, mühendislik ve inovasyon alanında gelecek vadeden fabrikalara yönelik hizmet ve imalat yapan önemli bir şirket.

Transtürk Holding bundan sonra katma değeri yüksek ve Türkiye'nin yeni sanayileşme politikasına uygun yatırımlara devam edecek gibi gözüküyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sdk25 Ekim 2016 22:33

    Yani milletden çarptıkları paralar bitmiştir yeni hikaye ile yeni çarpma yapacaklarmış en iyi bunu yapıyorlar