E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTranstürk Holding SPK'dan döndü---

Transtürk Holding SPK'dan döndü

Transtürk Holding SPK'dan döndü
22 Şubat 2018 - 19:12 borsagundem.com

SPK, Transtürk Holding'in tahsisli sermaye artırımı başvurusuna olumsuz yanıt verdi. Ayrıca, Transtürk'ün Dünya Markaları'ndan Gökyüzü Moda paylarını satın alma işlemleri de Kurul tarafından iptal edildi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Transtürk Holding'in Mine Tozlu'ya olan borcun ödenmesi amacıyla ihraç etmeyi planladığı 7 milyon lira nominal değerli paylara ilişkin tahsisli sermaye artırımı başvurusunun reddedildiğini açıkladı. SPK ayrıca, Transtürk'ün Dünya Markaları'na ait Gökyüzü Moda paylarının satın almasına dair işlemlerin iptal edilerek, söz konusu payları Dünya Markaları'na iade edilmesini, yapılmış ödemelerin ise faiziyle birlikte şirkete geri ödenmesi gerektiğinin şirkete bildirilmesine karar verdi.

SPK haftalık bülteninde konu ile ilgili yer alan açıklamada ise şu detaylara yer verildi:

Transtürk Holding A.Ş.’nin (Şirket), çıkarılmış sermayesinin 25.623.283,89 TL’den 32.623.283,89 TL’ye artırılması ve ihraç edilecek 7.000.000 TL nominal değerli sermayeyi temsil eden (B) grubu imtiyazsız payların, Şirket’in Mine Tozlu’ya olan 7.000.000 TL tutarındaki nakit borcun ödenmesini teminen, anılan kişiye muaccel alacakları karşılığında tahsis edilmesi suretiyle gerçekleştirilecek tahsisli sermaye artırımına ilişkin ihraç belgesinin Kurulumuzca onaylanması talebinin olumsuz karşılanmasına ve Gökyüzü Moda ve Tekstil Ürünleri A.Ş. (Gökyüzü Moda) paylarının Şirket tarafından Dünya Markaları Tekstil ve Aksesuar İç ve Dış Ticaret A.Ş’den (Dünya Markaları) satın alınması işleminin Şirket tarafından iptal edilerek Gökyüzü Moda paylarının Dünya Markaları’na iade edilmesi ve varsa yapılan ödemelerin faizi ile birlikte Şirket’e iade edilmesi gerektiği hususlarının Şirket’e bildirilmesine karar verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adil dağlı27 Şubat 2018 23:46

    Bu nasıl bir Türkiye,bankaları,borsası,spksı,YSK sıdaha saymıyayım hepsi sanal,nereye uç kuruş koysan buhar oluyor.yokmu namuslu bir devlet vatandaşı dinleyecek.200bin lotumu hiçettiler memsa ve favori de.

  • hakan22 Şubat 2018 19:59

    tahsisli sürecinde yabancı fon 1 hafta önce çıkış yapmış ? ve bugün vazgeçtik diyorlar . düpedüz dolandırıcılığın kibarcası .

  • taner23 Şubat 2018 11:01

    egeli tarım girişimden bahsediyor sanırım

  • domınık23 Şubat 2018 05:33

    anlamadınız galıba taraflar vazgeçmedi spk önce başvuruyu kabul etti sonra olmaz dedi olan bize oldu yani ky ya

  • eren22 Şubat 2018 19:58

    egeli tarımda olanları da haber yapın lütfen . şirketin 4 ay önce yaptığı tahsisliyi spk bir ay önce olumlu karşılıyor ve şirket başvuru süresine kadar hiçbir açıklama yapmadan bekleyip son gün olan bugün vazgeçtik diyor . sebebi yatırımcı tahsisli hisselerini 6 ay satamıcakmış gerekçeye bakarmısız?