E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTransit geçişe izin uzlaşma olarak yorumlandı---

Transit geçişe izin uzlaşma olarak yorumlandı

Transit geçişe izin uzlaşma olarak yorumlandı
24 Ekim 2014 - 09:19 borsagundem.com

Kobane'ye gidecek Suriyeli Kürt peşmergelere geçiş izni verilmesi dış basında ABD ve Türkiye'nin uzlaşmaya başlaması olarak yorumlandı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ve Türkiye’nin geçmişte Irak ve Suriye politikası konusunda görüş ayrılığı yaşaması uzun yıllardır Ortadoğu’da stratejik ortaklık yapan iki ülkenin birlikteliğinin noktalanması olarak yorumlanmıştı.
 
Ancak Türkiye’nin Suriyeli KLürtlerin Kobani’ye transit geçişine izin vermesi pek çok uzman için ilişkilerin normalleşme sürecine girdiğinin göstergesi. Fakat Türkiye’nin IŞİD konusunda geçmişte aldığı tavır dış basında yankı bulmaya devam ediyor.

Global Source Partners analisti Atilla Yesilada Türk politikacılar ile ilgili yaptığı açıklamada Türk politikacıların iç politikada çok usta olduklarını ama konu dış politikaya geldiği zaman çok acemi davrandıklarını belirtti.

Reuters, Irak ve Suriye’deki olayları özetlediği son haberinde Türkiye'nin ortadoğuyu Türk İslam modellemisiyle şekillendirmek istediğini ancak bu tavrın doğru olmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre24 Ekim 2014 09:52

    zaten kuzey ırakta Türk kürt entegrasyonu kısmen gercekleşmiş. kuzey suriyedede bu gercekleşyor. turkmenlerinde bu paralelikte pozisyon tutması gerekir. ozaman bakın Turkiye nereye yukslir. Herkes bunun bilincine varmalı, turkmmen cephesi, pkk veya pyd herkes safını turkiye tarafında tutacaktır. diğer asuri veya suriyani gruplarda aynı şekilde. Bu butunluk herkese buyuk zenginlik ferahlık barış ve esenlik getirecektir. Herkesin bunun farkına varması gerekir! zamanla azrilerde bu butunluğe kayacaktır

  • Mezopotamya24 Ekim 2014 09:48

    Dünyadak buyuk değişimler gözönüne alındığında, gelecekte oluşacak yeni ekonomik sosyal siyasi yapıda Türkler le kürtlerin ekonomik siyasi ve coğrafi olarak butunleşmesi çok zorunlu demografik yapı ve coğrai dağılım gözönün alındığında. yeni sınırlar surye cölü ve kerkukun guney duzlukleri olmalı.bu herkesin çok yararına olacaktır! Böyle bir butunleşme gercekleşirse Türkye hızlı sekilde dünyadaki ekonomik birinc lige doğru yukslecektir