E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTraderlara göre Haziran faiz artırımı ihtimali masada---

Traderlara göre Haziran faiz artırımı ihtimali masada

Traderlara göre Haziran faiz artırımı ihtimali masada
28 Mayıs 2016 - 15:00 borsagundem.com

Tahvil traderlarına göre Haziran faiz artırımı ihtimali Fed Başkanı Yellen'ın konuşması sonrası masada

Haftanın son işlem günü tatil planlarını erteleyen tahvil traderları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günkü konuşmasından net bir mesaj çıkardılar: yıl ortasında gidilebilecek bir faiz artırımı yolda olabilir.

Yellen'ın Fed'in faizleri "muhtemelen gelecek aylarda" artıracağı yönündeki açıklaması, ABD iki yıllık hazine tahvillerinin ardı ardına üçüncü haftada da yukarı taşıdı. Yellen'ın Harvard Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği konuşması öncesinde, geçtiğimiz günlerde diğer Fed yetkilileri de Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 14-15 Haziran toplantısı için faiz artırımı ihtimalinin "canlı" olduğunu belirtmişti.

Piyasanın Haziran ayı için işaret ettiği faiz artırımı ihtimali, Nisan ayı sonundaki yüzde 12'den yüzde 30 seviyesine yükseldi. Temmuz ayı toplantısında gidilebilecek bir faiz artırımı ihtimali ise yüzde 50'nin üzerinde. Bu algı değişikliği, traderların Fed'in 2016 yılı için tahmin ettiği iki faiz artırımını artık daha mümkün gördüğünü gösteriyor.

New York'ta BMO Capital Markets sabit getirili ürünler stratejisti Aaron Kohli, "Haziran (ayı faiz artırımı ihtimali) kesinlikle canlı. Yellen, FOMC'nin geri kalanına katılıyor ve gelecek aylarda faiz artırımına hazır. Tahvil faizlerinin gerçekten yeniden fiyatlanması gerekiyor" dedi.

Yellen: Gelecek aylarda faiz artırımı uygun olabilir

Fed beklentilerine karşı en hassas olan ABD iki yıllık hazine tahvillerinin faizi, Bloomberg Bond Trader verilerine göre 4 baz puan (0.04 yüzde puanı) artarak New York saatiyle 14:00'te yüzde 0.91'e yükseldi. Tahvil faizleri, Mart ayından beri ilk kez ardı ardına 3 hafta yükseldi. Mayıs 2018 vadeli yüzde 0.875 getiri tahvilin fiyatı 99 30/32 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)