E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor:2 - Galatasaray:1---

Trabzonspor:2 - Galatasaray:1

Trabzonspor:2 - Galatasaray:1
29 Ekim 2017 - 19:30 borsagundem.com

Süper Lig'in 10. haftasındaki dev maçta Trabzonspor evinde Galatasaray'ı 2-1 yendi. Maçı Galatasaray 9, Trabzonspor ise 10 kişi tamamladı.

Süper Lig'in 10. haftasındaki dev maçta Trabzonspor evinde Galatasaray'ı 2-1 yendi. Galatasaray bu sezon ilk kez yenilirken, Trabzonspor ise ligde 5 maç sonra kazandı. Rıza Çalımbay, bordo-mavililerin başındaki 2. lig maçında galibiyetle tanıştı.

İlk yarının son dakikalarında; Ndiaye, Olcay Şahan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Daha sonra Trabzonsporlu futbolcu, Ndiaye'nin ayağına basınca ortalık bir anda karıştı. Daha sonra Feghouli, Ndiaye'yi sert hareketlerle yerden kaldırmaya çalışan Olcay'ı itti. Hakem Halis Özkahya, hem Olcay'ı hem de Feghouli'yi kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. Mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle tamamlandı.

49. dakikada Trabzonspor, Dame N'Doye'un attığı golle 1-0 öne geçti: Yusuf Yazıcı'nın ortası ile arka direkte buluşan Uğur Demirok'un kafa vuruşu Muslera'dan döndü. Kaleciden dönen topla altıpas içinde buluşan N'Doye'un gelişine çektiği şut Galatasaray ağları ile buluştu.

Bu golden sonra Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Selçuk İnan'ın yerine Garry Rodrgiues'i, Gomis'in yerine ise Eren Derdiyok'u oyuna sürdü.

69. dakikada Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'nın attığı golle skoru 2-0 yaptı: Hızlı gelişen Trabzonspor atağında sağ çaprazda topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın çektiği şut Jason Denayer'den sekip kaleci Muslera'nın üzerinden ağlarla buluştu.

86. dakikada Galatasaray, Garry Rodrigues'in attığı golle durumu 2-1'e getirdi. Mariano'nun yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Garry Rodrigues'in çektiği şut kaleci Onur Kıvrak'ın solundan filelere gitti: 2-1.

90+3. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gören Galatasaraylı Ndiaye takımını 9 kişi bıraktı.

Mücadelede Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonucun ardından ligde ilk kez mağlup olan Galatasaray 23 puanda kaldı. Son 5 karşılaşmada 3 mağlubiyet, 2 beraberlik alan Trabzonspor ise kötü gidişe 'dur' dedi ve 12 puana yükseldi.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, 4 eksikle sarı-kırmızılı ekibin karşısına çıktı. Bordo-mavili takımda sakatlıkları süren Burak Yılmaz ve Juraj Kucka ile kart cezalıları Emmanuel Mas ve Hugo Rodallega, Galatasaray karşısında görev alamadı. Forvette Burak Yılmaz ve Rodallega'nın yokluğunda Dame N'Doye, görev yaptı. Senegalli golcü, bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıkma şansı yakaladı.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, sol kanatta Mas'ın yerine Evkur Yeni Malatyaspor maçında stoperde görev yapan Mustafa Akbaş'a, stoperde de bu oyuncunun yerine Jan Durica'ya forma verdi.

SOSA'NIN YERİNE BERO

Trabzonspor'da deneyimli teknik adam, Arjantinli oyuncu Jose Sosa'yı yedek kulübesinde oturturken, Matus Bero'yu ilk 11'de sahaya sürdü. Slovak futbolcu, ligin 2. haftasındaki Fenerbahçe maçının ardından ilk kez 11'de sahaya çıktı.

GALATASARAY'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'da geçen haftaki Fenerbahçe derbisinin 11'ine göre 2 değişiklik yapıldı. Sarı-kırmızılı takımda kart cezalısı Younes Belhanda'nın yerine Selçuk İnan, yedek kulübesinde oturtulan Serdar Aziz'in yerine ise Martin Linnes 11'de görev aldı. Linnes, Trabzonspor maçıyla 2 hafta sonra formasına kavuştu.

SELÇUK İNAN, 101 GÜN SONRA

Galatasaray'da Belhanda'nın yerine forma şansı bulan Selçuk İnan, 101 gün sonra ilk 11'de görev yaptı. UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda 20 Temmuz'da İsveç temsilcisi Östersunds ile oynanılan maça 11'de başlayan Selçuk İnan, bu sezon ligde ilk kez 11'de forma giydi. Sarı-kırmızılı oyuncu, sahaya kaptan olarak çıktı.

TARAFTAR İLGİSİ

Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki karşılaşmaya taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Medical Park'ta tribünlerin tamamına yakını dolarken, sarı-kırmızılı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümdeki yerlerini alarak takımlarını Trabzon deplasmanında yalnız bırakmadı. Bu arada Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, maç öncesi tribünlere gelen taraftarlara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk bayrağı dağıttı. Bordo-mavili taraftarların yanı sıra Galatasaray taraftarı da kendilerine verilen bayrakları sallayarak Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)