E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor:3 - Beşiktaş:4---

Trabzonspor:3 - Beşiktaş:4

Trabzonspor:3 - Beşiktaş:4
08 Nisan 2017 - 19:05 borsagundem.com

Süper Lig'in 27. haftasındaki dev maçta Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor'u 4-3 yendi.

Trabzon'da nefesleri kesen ve uzun yıllar unutulmyacak bir mücadele oynandı. Ligin 27. haftasındaki dev maçta Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor'u 4-3 yendi.

Medical Park Arena'da tribünlerin tamamen dolduğu mücadele oldukça hızlı başladı. 4. dakikada Adriano'nun son çizgiye inerek ceza alanına gönderdiği topu iyi takip eden Cenk Tosun, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golcü futbolcu bu sezonki 17. golüne imza attı.

25. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pasıyla topla buluşan Okay Yokuşlu, ceza sahası dışından çok sert vurdu ve skoru 1-1'e getirdi.

34. dakikada sakatlanan Quaresma oyuna devam edemedi ve yerine Aboubakar dahil oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Trabzon'da ikinci yarıda da adeta nefesler kesildi. 55. dakikada Jan Durica'yı ekarte eden Vincent Aboubakar, Onur Kıvrak'ın sağından topu ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş dev maçta bir kez daha öne geçti: 1-2.

64. dakikada rakiplerini çalımlayan Fabian Castillo durumu 2-2'ye getirdi. 65. dakikada Hugo Rodallega Trabzonspor'u 3-2 öne geçiren golü kaydetti.

74. dakikada Talisca çıktı sahneye, Onur ne yapsa fayda etmedi. Frikikten 90'a gönderdi, skora bir kez daha denge geldi: 3-3.

Beşiktaş'ın attığı gol sonrasında yapılan santra vuruşunu kullanan Hugo Rodallega'nın çok uzak bir mesafeden doğrudan kaleye gönderdiği şut üst direkten döndü.

90+2'de son sözü Atiba söyledi ve Beşiktaş sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından lider Beşiktaş 61 puana yükseldi, Trabzonspor ise 44 puanda kaldı.

TRABZON 'İLK'LERİ YAŞADI
Öte yandan Trabzonspor 2017 yılında ilk kez kaybetti; 18 Aralık 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Medical Park Arena'da kalesinde ilk kez goller gördü ve yeni evinde yine ilk kez mağlup oldu.

QUARESMA SAKATLANDI, CENK TOSUN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Beşiktaş'ta; mücadele öncesi adelesinde sertleşme olan Quaresma, 34. dakikada kendini yere bıraktı ve oyuna devam edemedi. Portekizli yıldızın yerine oyuna Aboubakar dahil oldu. Öte yandan karşılaşamada ilk golü atan Cenk Tosun gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Ligde 17 golle zirvede yer alan Cenk Tosun, 28. haftada oynanacak olan Adanaspor maçında forma giyemeyecek.

MAÇTAN NOTLAR:
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ı konuk eden Trabzonspor'da kart cezalısı N'Doye'un yerine forvette Rodallega görev yaptı. Bordo-mavili takımda teknik direktör Ersun Yanal, geçen hafta 1-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçı kadrosuna göre 4 oyuncu değişikliği yaptı. Yanal, cezası nedeniyle geçen hafta takımda yer alamayan Yusuf Yazıcı, Pereira ve Uğur Demirok'u Beşiktaş maçında sahaya sürdü. Çaykur Rizespor maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen son haftaların golcü ismi N'Doye, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Bu futbolcunun yerine Kolombiyalı futbolcu Rodallega 11'de sahaya çıktı. Galatasaray maçında yedek kulübesinde oturan, Çaykur Rizespor maçında da son 18 dakika oyuna giren Rodallega, 2 maç aradan sonra ilk 11'de yer aldı.

OLCAY ŞAHAN, BEŞİKTAŞ'A KARŞI
Trabzonspor'a devre arasında Beşiktaş'tan transfer olan Olcay Şahan, eski takımına karşı forma giydi. Ligde siyah-beyazlı formayı en son 15. haftadaki Kasımpaşa-Beşiktaş müsabakasında giyen Olcay, eski takımı karşısında duygusal bir maça çıktı. Olcay, maç öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi. Karşılaşma öncesi Olcay Şahan'ı önce Trabzonspor taraftarları daha sonra da Beşiktaş taraftarları tribünlere çağırdı. Trabzonspor taraftarları Olcay Şahan'ı tribüne çağıran Beşiktaş taraftarlarını alkışladı.

MP ARENA KAPALI GİŞE
Trabzonsporlu taraftarlar, yeni statları Medical Park Arena'da oynadıkları 5. maça da büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın biletlerini 1 gün önceden tamamen tüketen bordo-mavili taraftarlar, 41 bin 461 kişilik stadı doldurdu. En son sahasında yaptığı Galatasaray maçında 33 bin 809 taraftara oynayan bordo-mavililer, Beşiktaş mücadelesinde daha fazla desteği arkasında buldu. İl spor Güvenlik Kurulunun aldığı kararın ardından Beşiktaş taraftarları da tribünde yer aldı. Yaklaşık 2 bin siyah-beyazlı taraftar, Medical Park Arena'da takımlarını yalnız bırakmadı.

TARAFTARLARDAN KOREOGRAFİ
Trabzonspor taraftarları, yeni statlarındaki ikinci koreografiyi Beşiktaş maçı öncesi gerçekleştirdi. Doğu tribününde "Dozer gibi oyna, Kazım gibi sev" ifadelerinin de yer aldığı koreografide, ön planda Trabzonsporlu futbolcuların bu sezonki bir gol sevinci, arkada ise "Dozer" lakaplı unutulmaz futbolcu Cemil Usta ve 2005 Haziran'da vefat eden sanatçı Kazım Koyuncu'nun fotoğrafları yer aldı. Maç öncesi kolbastı ekibi, oyunlarıyla taraftarları eğlendirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halden09 Nisan 2017 12:09

    Bu maç büyük oranda Türkiye'de hakkı tam olarak teslim edilmemiş iki gerçek teknik direktörün eseridir, çünkü Fener ve Galatasaray'da da iyi oyuncular var isim isim baktığınızda, Fatih Terim'in imparator yapıldığı ülkede Şenol Güneş ve Ersun Yanal kovuluyor, Türkiye trajedisi!..

  • ...09 Nisan 2017 10:04

    BJK nin oyununu kilitlemek yerine, açık futbol tercih eden, Trabzon teknık direktorune teşekkur. Son zamanların en güel maçı oldu. Oyuncular oynadı yere yıkılıp, ahlaksızca faouller yapmadı. Fener vanporsı pislikleri, yada cimbomun anadolu takımı gibi defans yapıp kontra araması gibi.. oyuncular oynadı.

  • Burhan Anlı08 Nisan 2017 21:53

    Bence Trabzonspor için iyi bir sonuç her iki takım neredeyse başa baş mücadele etmişler. ytd.

  • Sener08 Nisan 2017 21:43

    Süper maç iki takımında tebrik etmek gerekir Şenol ersun çok iyi

  • mb08 Nisan 2017 21:37

    Helal olsun Trabzon'um. Ligin ikinci devresinde muhteşemsin.

  • yavsak oocay08 Nisan 2017 21:03

    Olcay niye oynamadi Iyi incelemek lazim