E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrabzon Limanı Genel Müdürü Ermiş’ten çifte mesaj---

Trabzon Limanı Genel Müdürü Ermiş’ten çifte mesaj

Trabzon Limanı Genel Müdürü Ermiş’ten çifte mesaj
04 Ocak 2018 - 15:27 borsagundem.com

Yılın ilk dev halka arzının basın toplantısında Borsagundem.com’a konuşan Muzaffer Ermiş, yatırımcılara sıcak mesajlar gönderdi…

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL

Albayrak Grubu’nun işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı, yılın ilk büyük halka arzına imzasını atacak. Bugün yapılan basın toplantısıyla duyurulan ve ‘bol bonuslarıyla’ örnek bir model olarak halka arz edilecek olan Trabzon Limanı, borsada liman olma özelliğine sahip tek şirket. Toplantı sonrası borsagundem.com’a konuşan  Trabzon Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, “Dolarla çalışıyoruz, her gün sıcak paramız var” sözleriyle yatırımcılara mesaj verdi. Ermiş, “Grubun başka limanları var mı, onları da borsaya getirmeyi düşünüyor musunuz?” sorumuza , Somali Mogadişu Limanı’nı işlettiklerini belirterek, ülkenin daha çok istikrara kavuşmasıyla paralel halka arza yönelik bir çalışmalarının olabileceğini söyledi.

İşte Trabzon Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Muzaffer Ermiş’in Borsagundem.com’a yaptığı açıklamalar:

“TRABZON LİMANI VERGİ REKORTMENİDİR”

“Ben yatırımcıya özetle şunu söylemek istiyorum; halka arz olacağımız gündeme gelince yağmur gibi sorular gelmeye başladı, ‘Biz de alalım mı?’ diye. Ben kendilerini yönlendirmek istemiyorum ama Trabzon Limanı vergi rekortmenidir. Vergi rekortmeni ne demektir? Kazanıyor demektir. Ben bunun bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Artı, dolarla çalışıyoruz, her gün sıcak paramız var. Benim sloganım, hep beraber başardık, ben yok, biz var.”

“SOMALİ’YE BÜTÇE KAZANDIRIYORUZ”

“Somali Mogadişu Limanı’nda 2 yıl işletme hakkıyla ilgili görüşmelerde bulundum. Eskiden eşeklerle atlarla yapılan taşımaları bugün 100 bin konteynerlere ulaştı. Limancılık konusunda ihtisaslaşma yolunda ilerliyoruz. Somali istikrara kavuştukça orayla ilgili de halka arz planımız olabilir. Bu arada biz Somali Limanı’nın 20 yıllığına işletme hakkını aldık. Artı 10 yıl opsiyonumuz var. Bildiğim kadarıyla Somali hükümetinin 120 milyon dolar civarındaki yıllık bütçesine, her ay brüt 2 milyon dolar bir katkı sağlıyoruz. Gelirin yüzde 55’ini Somali’ye veriyoruz. Artı, gümrük denetimini sağlatmış olduk. Çünkü gelen yükün tartıdan geçirilmek suretiyle kayıt altına alınması, geçmişte yaşanan sıkıntıların devamındaki kurumsallaşmaya da gümrük açısından katkı sağlamak yönüyle Somali’ye bir bütçe kadar, bütçe kazandırıyoruz.”

Yeni yılın ilk dev halka arzı Trabzon Limanı bol bonusla geliyor

 

AKOSMAN: 2018’DE 2 MİLYAR DOLARI AŞAN 5-6 BÜYÜK HALKA ARZ OLUR

Trabzon Limanı’nı borsaya taşıyacak olan konsorsiyumun liderliğini yapan Deniz Yatırım’ın Genel Müdürü Melih Akosman ise, Trabzon Limanı’yla başlayan büyük halkı arzların 2018’de süreceğini, 2 milyar doları aşacak bir gelir beklediklerini ifade etti.   

Akosman, “Trabzon Limanı dışında bu yıl içinde başka büyük halka arzlar var mı?” sorumuza, “Bildiğim kadarıyla EnerjiSA, Medical Park, Şok, Memorial, ve Defacto gibi büyük halka arzlar olacak. Dolayısıyla seneyi 5-6 halka arzla bitirebiliriz diye düşünüyorum. Toplam halka arz geliri de 2 milyar doları geçer kanaatindeyim” yanıtını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Huseyin 04 Ocak 2018 20:59

    Peki bu limanin son 5 yıllık cirosu ve karı nedir

  • TL04 Ocak 2018 20:25

    Dolarla iş yapıyorsanız işiniz çok zor.

  • Mahallenin Delisi04 Ocak 2018 19:25

    Madem katır yüküyle kar elde ediyor bu Liman neden halka arz ediliyor? Bizleri çok mu seviyorsunuz? Kapitalist sistemde bu söylemlere inanmak cehalettir...

  • Mahallenin Delisi04 Ocak 2018 19:24

    Trabzon ve Samsun Limanlarının yoğunluklu müşterisikim? Rusya ya sebze meyve ihraç eden ihracatçının dökme ya da konteynırlarını taşıyan Ro-Ro gemileri yani Rusya ile bir kriz çıksa batacağız? Ben gelir çeşitliliği isterim. Alan alsın ben almayayım...